Bjørberg tildeles BAE-rådets Byggenæringens hederspris 2016

Svein Bjørberg i Multiconsult ble tildelt Byggenæringens hederspris for 2016. Hedersprisen deles ut av BAE-rådet, til kandidater som har gjort en stor innsats for å styrke BAE-næringens renommé.

- Det var stort og betydningsfullt å bli tildelt denne prisen. Jeg håper en slik pris kan sette fokus på mer oppfølging av livsløpsplanlegging, samt sette verdi for eiere og brukere av bygg i forsetet. Dette er selve drivkraften i blant annet forskningsprosjektet OSCAR. Her er målet å utvikle kunnskap, metoder og analyseverktøy som muliggjør optimalisering av utformingen av bygg, slik at bygget kan bidra til god verdiskaping for eiere og brukere gjennom dets levetid. Dette er hva jeg brenner for, sier Bjørberg i en pressemelding.

Hedersprisen går til kandidater som øker næringens synlighet i samfunnet, løfter større deler av næringen faglig eller har gitt et betydelig bidrag til styrket innovasjon, samspill eller seriøsitet i næringen. Bjørberg er en markant skikkelse i byggenæringen. Han er først og fremst kjent som foregangsmann og pådriver for fremveksten av bygg og eiendomsforvaltning, og senere eiendomsledelse, som fagområde i Norge. Multiconsult er i dag ledende innen disse områdene.

– Svein tilfredsstiller alle kriteriene til denne prisen. I hele sin karriere har han tatt et samfunnsansvar. Begrepene bærekraft og levetid er helt sentralt i alt Svein har drevet med, og han har hele tiden ligget fremst i arbeidene med byggenæringens verdileveranser. Han har vært en av pådriverne omkring levetidskostnader og LCC-analyser og det er trolig ingen som har så stor oversikt over vedlikeholdsetterslepet i offentlige bygg som ham, sier Christian Nørgaard Madsen, konsernsjef Multiconsult ASA.