Byggmakker Materialhandelen fra Båtsfjord fikk Byggmakker-pris i helgen. Foto: Byggmakker

Disse gikk til topps i Byggmakker-kåringer

I konkurranse med 81 butikker fra hele landet ble Byggmakker Materialhandelen fra Båtsfjord kåret til årets Byggmakker butikk fredag kveld. Samtidig vanket det priser til både BerryAlloc, Isola og Byggma.

– Dette er en pris som henger høyt i hele Norges byggevarebransje. På vegne av både ansatte og kunder er jeg rørt og stolt, sier Torgeir Grefstad hos Byggmakker Materialhandelen i en melding.

Ifølge Grefstad ligger det hardt arbeid bak at de nå endelig gikk til topp.

- Vi sa for fem år siden at denne prisen har vi lyst på. Med en felles innsats fra alle våre 13cansatte har vi vist at alt er mulig. En helt avgjørende faktor for oss har vært at vi har satt kunden i sentrum og vært lojal mot kjeden. At vi gikk til topp i denne nasjonale konkurransen er en stor anerkjennelse og utrolig motiverende for alle de ansatte. De står på året rundt for at butikken vår skal fremstå både inspirerende og selgende, og med sin kunnskap og service bidrar de til svært fornøyde kunder, sier Grefstad som lover feiring på de ansatte.

- Jeg er overbevist om at det er dette som skal til for at vi skal klare oss i et stadig mer konkurranseutsatt marked. Prisen vi fikk i kveld er et synlig bevis på at denne innstillingen lønner seg. Jeg gleder meg ekstra til å samle alle de ansatte på mandag. Da blir det kake, sier Grefstad.

Nytt flott varehus

For å vinne konkurransen om å bli årets Byggmakker butikk må de i følge administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS kunne vise til gode resultater på flere områder.

- Verdiene til konsernet må stå sterkt i bedriften og de må være lojale og utnytte fordelen ved å være et medlem. Butikken må også gjøre noe ekstra, ha god salgsutvikling, være lønnsomme og ha deltatt på ulike aktiviteter som kjeden arrangerer. Juryen har lagt spesielt vekt på at årets Byggmakker har et nytt flott, innbydende og inspirerende varehus. De har også en meget god forbrukersalgsutvikling på nærmere 20 prosent og sist, men ikke minst; butikken, lederskapet og de ansatte setter kunden i fokus og er løsningsorientert, sa Jacobsen under utdelingen.

Byggmakker kåret årets leverandører

I forbindelse med Byggmakker forum 2017 ble også prisen for årets leverandører utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk i år BerryAlloc og Byggma til topps.

– Det er alltid ekstra hyggelig å overrekke en pris som det jobbes hardt for og som jeg vet det er veldig gjevt å motta, sier kategoridirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker i en melding.

Kriteriene for å bli valgt som årets leverandør er tilbakemeldinger til Byggmakker knyttet til oppfølging, hvordan leverandørene bistår i proffmarkedet sammen med Byggmakker, konkurransedyktige priser, pålitelig levering, reklamasjonsbehandling, kompetanse og kvalitet på produktene.

– Jeg vet at kriteriene vi stiller oppleves som strenge, men slik må det være for en kjede som legger så sterkt vekt på kundefokus og kvalitet i alt vi foretar oss. Når leverandørene oppfyller kravene og bidrar til å gjøre det enklere for våre kunder, fortjener de honnør for innsatsen, sier Gabrielsen.

BerryAlloc på topp

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Berry Alloc fikk leverandørpris av Byggmakker. Foto: Byggmakker

I stor klasse gikk leverandørprisen i år til den ledende aktøren i Norge på gulv og baderomspanel, BerryAlloc.

– Det er veldig inspirerende å vinne en slik pris fra en av landets ledende byggevarekjeder. Og i konkurranse med mange svært dyktige leverandører. Derfor er denne prisen viktig for oss og er veldig motiverende og inspirerende. Ikke bare for hele salgsteamet, men også de ansatte på fabrikken i Lyngdal, som står på 24/7 for å selge og levere varer over hele Norge. Vi leverer jo til en bransje som er utsatt for tøffe konkurransevilkår og at vi da scorer høyt på både service, logistikk, kundebehandling og kompetanse er vi veldig fornøyd med. Dette hadde vi ikke klart uten svært mange dedikerte medarbeidere i hele virksomheten, sier salgssjef Jan Lien i BerryAlloc.

Må levere hver dag

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Byggma fikk leverandørpris. Foto: Byggmakker

I gruppen årets leverandør liten klasse gikk Byggma av med seieren.

– Dette var skikkelig moro, særlig fordi det er første gangen vi vinner denne prisen hos Byggmakker. Og det er veldig inspirerende for våre medarbeidere, ikke minst for våre distriktssjefer som åpenbart har levert varene. Vi bruker jo mye ressurser på å tilfredsstille de kvalitetskravene som Byggmakker stiller til sine leverandører. At dette blir satt pris på av en så sentral og ledende byggevarekjede som Byggmakker gjør oss stolt. Og det er en skikkelig motivasjonsfaktor for alle de som leverer kvalitet og service hver eneste dag, sier konsernsjef Geir Drangsland i Byggma.

Årets utstiller på Byggmakker Forum
I forbindelse med Byggmakker forum 2017 gikk prisen for årets utstiller til Isola.

– Utrolig moro og motiverende å vinne denne prisen, siden vi har lagt mye arbeid ned i å lage utstillingen, sier administrerende direktør Bjørnar Gulliksen i Isola.

Isola ble kåret til Årets utstiller på Byggmakker Forum. Foto: Byggmakker