Ill.  Snøhetta/MIR

Nå skal Powerhouse-bygget på Brattørkaia i Trondheim bygges

Entra har besluttet å starte byggingen av et nytt Powerhouse-bygg på tomten på Brattørkaia 17 A i Trondheim. 

Powerhouse

Powerhouse er et samarbeid om plusshus. Samarbeidet består av Entra Eiendom, entrepenøren Skanska, arkitektkontoret Snøhetta, miljøstiftelsen ZERO, aluminiumsprofilselskapet Sapa og rådgivningselskapet Asplan Viak.

Powerhouse Brattørkaia skal bli et energipositivt og miljøvennlig kontorbygg på ca 18.200 kvadratmeter, hvorav 2.500 kvadratmeter blir parkeringskjeller.

Halvparten av eiendommen er leid ut til Skanska, Sopra Steria og en leietaker som foreløpig ønsker å være anonym.

Byggearbeidene vil starte i mars 2017, med en byggeperiode på to år.

Powerhouse Brattørkaia vil utnytte sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Bygget vil bli dekket av 3.000 kvadratmeter solcellepaneler og dermed årlig produsere rundt 500.000 kWh fornybar energi. Dette skal være mer enn dobbelt så mye som bygningen bruker til oppvarming, kjøling, ventilasjon og belysning og betyr at bygningen har en positiv energibalanse, også når all energien som går inn i byggeprosesser, materialer og til slutt rivning, er inkludert.

Prosjektet har et mål om miljøklassifisering som BREEAM Outstanding og energiklasse A ++.

- Entra har som en av sine strategiske grunnpilarer å være miljøledende. Powerhouse Brattørkaia vil produsere et overskudd av fornybar energi som skal være nok til å lade 200 elbiler på en solrik dag. Ambisiøse mål og gode samarbeidspartnere gjennom Powerhouse-samarbeidet har initiert dette nyskapende prosjektet, sier administrerende direktør Arve Regland i Entra i en kommentar.

- Brattørkaia er et gammelt havneområde i sentrum av Trondheim som Entra har transformert til et kontor- og kulturområde i løpet av de siste syv årene. Bygging av en ny campus for BI pågår på nabotomten, og disse to prosjektene vil fullføre Entras byutviklingsprosjekt på Brattørkaia, heter det i en melding fra Entra.