Prosjektet Lilleaker Vest var en salgsuksess for Profier og Mustad Eiendom i 2016.

Profier økte salget med 400 prosent

Profier solgte 1.210 leiligheter i 2016, med omsetningsverdi på mer enn 6,1 milliarder. Det er en omsetningsøkning på 400 prosent sammenlignet med året før.

- Profier solgte 1 210 leiligheter i 2016, med omsetningsverdi på mer enn 6,1 milliarder, sier markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier.

– Det er voldsomme tall, og veldig morsomt å oppsummere at vi timet våre boliglanseringer med stor presisjon for å utnytte et eksepsjonelt godt marked. 95% av alle leiligheter vi har under produksjon eller vil igangsette i 1. kvartal 2017 er nå solgt. Vi har ingen usolgte leiligheter som er ferdigstilt noe sted i landet - det er deilig å være ajour og klar for nye muligheter, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier i en pressemelding.

Selger ut med en gang

Profiers strategi er å selge ut hele prosjekter med en gang.

– Vi benytter markedsmuligheten når den faktisk er der. Det er viktig for oss. Med et omsetningsvolum på over 6 milliarder må man ha flere tanker i hodet på en gang, ikke bare en vurdering av videre prisutvikling de neste månedene. En del av vurderingskriteriene er blant annet hva som skjer med volumet og likviditeten i markedet, tilgang og pris på de beste entreprenørressursene og finansieringsviljen hos bankene og hva som er risikoen på opp- og nedsiden fra dagens fortjenestemargin og markedsnivå, forklarer han.

Solgte 1.200
Profier passerte salg nummer 1.200 i fjor da meldingene om innstramming på egenkapital for sekundærboligene tikket inn før jul.

– Etter vår mening et fornuftig og kreativt virkemiddel, som vi tror vil bidra til sunnere vurderinger hos flere som sparer i bolig. I Profier følger vi også særlig med på bankene. Vi tror bankenes tilpasning til nye fundingkrav og vekting de siste par årene har gitt et særlig konkurranseelement i boliglånsmarkedet, og presset marginene nedover. Nå vil bankene fort måtte snu seg rundt, når innlånskostnadene endrer seg og sette opp rentene på boliglån. Husk at en renteøkning på 50 punkter i rentebetingelsene nå fort utgjør 25% økning i månedlige betalinger på boliglånet, når folk har lagt opp til avdragsfrihet.