2016 - et godt år for byggenæringen

I Byggeindustrien jobber vi hver dag for å speile hva som skjer rundt om i byggenæringen til enhver tid. I løpet av 2016 har det skjedd veldig mye spennende - og aktiviteten er høy.

Det er slik at den norske byggenæringen definitivt er inne i en periode med stor aktivitet. Det skjer mye innen både bygg og anlegg. De regionale forskjellene er større enn før, men samlet sett går den norske byggenæringen med jevn godt fart, til tross for en noe svak konjunkturperiode landet sett under ett.

Prognosesenteret anslår at vi vil ha opplevd en vekst på 4,2 prosent innen bygg og anlegg når 2016 avsluttes. Det er derfor mange virksomheter i byggenæringen som nå snart skal legge bak seg et solid 2016 - de gode tallene vil nok vise seg å komme tett utover nyåret. For 2017 ventes en vekst på 2,2 prosent, og for året etter ventes en vekst på ytterligere 4 prosent. Det er dermed lite som taler for at vi går tyngre tider i møte den nærmeste tiden - heller tvert om - aktiviteten skal videre oppover.

I løpet av et år omtaler vi i Byggeindustrien og på bygg.no en lang rekke utbygginger rundt om i landet, og vi prøver vi å få med oss så mye som mulig av det som skjer i byggenæringen. I årets siste utgave, som kom ut 15. desember (for øvrig vår største utgave noen sinne) - samlet vi en lang rekke av prosjektene som ble ferdigstilt i 2016. Dermed skal magasinet inneholde en sammenstilling av de fleste og viktigste prosjektene av en viss størrelse fra inneværende år. Når man samler opp flere hundre av disse prosjektene mellom to permer ser man virkelig hva byggenæringen i Norge skaper i løpet av et år - og hvordan bygg og anlegg er en sterk bidragsyter i samfunnsutviklingen. Her presenteres det en rekke prosjekter som blant annet har gitt mange et nytt hjem, skoler som skal gi bedre forhold for bedre lærling, kulturhus som skal underholde oss og nye veier vi kan ferdes på. Prosjektene som presenteres representerer rett og slett et år med fornying av landet vårt - og som samtidig viser hvilke enorme verdier som skapes.

Vi i Byggeindustrien oppdaterer bygg.no gjennom hele julehøytiden. Vi har også åpnet opp for at magasinet Byggeindustrien nå kan leses i elektronisk format via bygg.no. Dette er en tjeneste forbeholdt våre abonnenter, og i dette arkivet kan du lese alle våre utgaver tilbake til 2002 - og alt innhold er også søkbart. Dermed skulle det være nok av lesestoff å ta tak i for de som ønsker å oppdatere seg på hva som skjer i byggenæringen. 

Vi i Byggeindustrien ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere en fortsatt god jul.

Elektronisk versjon av Byggeindustrien finner du her