Niras sin norske direktør, Janne Aas Jakobsen, mener den danske fusjonen vil få positive ringvirkninger i Norge.

Alectia og Niras fusjonerer

Danske rådgivere vil vokse videre internasjonalt.

- For den norske delen av Niras betyr dette at vi får enda flere dyktige kollegaer å spille på fra Danmark og større muskler til å realisere våre planer her i landet, ettersom dette er en fusjon og ikke et oppkjøp. Vi får styrket de fleste fagområdene vi har i dag, særlig innen bygg, og får i tillegg et solid nytt område innenfor prosess, som vi ikke har hatt tidligere i Niras, mener Niras sin direktør i Norge, Janne Aas-Jakobsen.

Vil vokse internasjonalt

Med fusjonen av Alectia og Niras blir det skapt en ny, stor aktør blant rådgivende ingeniører som med sitt danske fundament har ambisjoner om å vokse internasjonalt.

Fusjonen gjennomføres med Niras som det bestående selskapet. Det fusjonerte selskapet vil ha Niras som navn og varemerke.

Siden fusjonen også innebærer fusjonering av de to fondene, må den godkjennes av Civilstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Konkurrencestyrelsen i Danmark. Dette forventes å skje i løpet av tre til seks måneder. Først da begynner den virkelige integrasjonen.

1400 medarbeidere
Niras jobber innen bygg, infrastruktur, miljø, vann, offentlig forsyning, informatikk og utviklingsbistand.

Selskapet er den tredje største danske, rådgivende ingeniørvirksomheten, med 1400 medarbeidere.

De har kontorer og datterselskaper i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Serbia, Tyskland og Storbritannia. I tillegg prosjektkontorer i Etiopia, Kenya, Tanzania, Uganda, Zambia, Mozambique, Myanmar, Vietnam, Laos og Kambodsja.