- På fagdagen 1. desember setter vi fokus på hvordan man kan utøve benchmarking og hvorfor dette er en forutsetning for å øke og opprettholde konkurranseevnen, sier president i AACEI Norway, Lars Stenberg Berg, til daglig seniorkonsulent i Metier AS.

Benchmarking som konkurransefortrinn

I takt med at stadig flere ledere får økt forståelse for prosjekt som arbeidsform, etableres norske fora med utspring i internasjonale fagmiljøer for spisskompetanse innen prosjektfag.

The Authority for Total Cost Management, AACEI har et aktivt miljø i Norge som ønsker å dele kunnskap og erfaring med alle som er interessert i å oppnå bedre resultater med enda bedre prosjektprosesser. Man har særlig fokus på kostnadsestimering, planlegging og kostnadsstyring.

- På fagdagen 1. desember setter vi fokus på hvordan man kan utøve benchmarking og hvorfor dette er en forutsetning for å øke og opprettholde konkurranseevnen, sier president i AACEI Norway, Lars Stenberg Berg, til daglig seniorkonsulent i Metier AS.

- Vi synes sitatet “ Without data you are just another person with an opinion” fra William Edwards Deming er betegnende. Det er mye læring i foredrag og eksempler fra ledende fagpersoner med påfølgende gruppediskusjoner, sier Stenberg Berg og viser til et innholdsrikt program.

- Vi har fått vår første internasjonale foredragsholder fra Independent Project Analysis (IPA). IPA er et verdensledende selskap innen prosjektevaluering og benchmarking, og har blitt bransjeledende i kvantitativ analyse av prosjektstyringssystemer. Deputy Director for Oil and Gas Practice i UK, Nekkhil Mishra, vil gi oss et foredrag om status på estimering og benchmarking, forteller Stenberg Berg og røper at IPA også vil fortelle om deres oppfatning av estimeringsfunksjonen i markedet og hvordan det oppleves at denne svekkes.

- På tross av tilgang på beste praksis innen feltet evner man ikke å forbedre sine estimeringsfunksjoner pga. bl.a. manglende implementering av god praksis. Presentasjonen vil se på estimeringsfunksjon i organisasjoner og kostnadsestimeringsprosesser og barrierer for å forbedre seg innen disse feltene, sier han.

Flere foredragsholdere deler sin erfaring på fagdagen:

- Statnett ved Stig Olav Wiull vil fortelle om internasjonal benchmarking av Statnett mot andre Transmission system operators (TSO) i verden. De vil presentere analyser og modeller for å analysere og sammenlikne kostnadseffektivitet på tvers av TSO’er.

- Metier AS ved leder for Metier Consulting, Paul Torgersen, og Magne Lilleland-Olsen vil fortelle om viktigheten av benchmarking i offentlig-finansierte tidligfaseprosjekter med eksempler fra Politiets nasjonale beredskapssenter

- Professor Bjørn Andersen ved NTNU som har Ph.D i benchmarking, vil gjøre en oppsummering av metoder innen benchmarking og gi eksempler fra Construction Industry Institute (CII) og Måleprosjektet hos Prosjekt Norge.

- Head of Estimating Øyvind Bakke i Kværner ASA vil fortelle om viktigheten av benchmarking i deres virksomhet

Arrangementet vil bli avholdt torsdag 1.desember 2016 på Fornebuporten i Oslo.