SIGNERTE: Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (t.h) og Marianne Brudevold Eek, avdelingssjef i NCC Infrastructure signerer kontrakten om nye Jordal Amfi onsdag 26. oktober. Foto: Svanhild BlakstadJordal amfi oktober 2016. Ishallen skal rives i januar 2017 og nytt anlegg skal stå klart høsten 2018. Foto: Svanhild BlakstadSlik blir Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Hille Melbye ArkitekterHallen i Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Hille Melbye ArkitekterNye Jordal Amfi vrimleområde. Illustrasjon: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Hille Melbye ArkitekterFra venstre: Prosjektdirektør Simen Bakken, prosjektleder Jordal Amfi Stein Mortensen, direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg, avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC og prosjektleder Svend Movold, NCC. Foto: Svanhild BlakstadEli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF og Marianne Brudevold Eek, avdelingssjef i NCC Infrastructure etter kontraktssignerg på Nye Jordal Amfi onsdag 26. oktober. Foto: Svanhild Blakstad

NCC bygger nye Jordal Amfi

På historisk grunn signerte Kultur- og idrettsbygg Oslo KF onsdag kontrakt med NCC om bygging av nye Jordal Amfi. Byggeplassen blir fossilfri.

Fakta om Nye Jordal Amfi

Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Entreprenør: NCC Norge AS

Arkitekt: HilleMelbye

Areal = ca. 11 550 kvm BRA

Tribuneplasser = 5 500 plasser

Antall plan = 4  (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer)

I sterk konkurranse med flere andre entreprenører vant NCC Norge anbudskonkurransen om å bygge nye Jordal Amfi. NCC blir totalentreprenør og kontrakten har en verdi på drøye 400 millioner kroner.

– Vi er nå klare for å iverksette bystyrets beslutning om å rive Jordal Amfi og bygge ny hovedarena for ishockey på Jordal. Vi skal sørge for å ta med oss noe av historien i den tradisjonsrike gamle ishallen og bygge et nytt, ærverdig bygg for fremtiden, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Hun er svært fornøyd med å få med seg NCC Norge som totalentreprenør på prosjektet.

– NCC har gode erfaringer med gjennomføring av tilsvarende store prosjekter, blant annet fra Bislett stadion. Vi gleder oss til samarbeidet med entreprenøren for å skreddersy anlegget på en best mulig måte, sier Grimsby.

NCC på sin side ser frem til å ta fatt på det de karakteriserer som et prestisjeprosjekt i Oslo kommune.

– Nye Jordal Amfi blir et veldig profilert byggverk og en av Oslos viktigste nye idrettsarenaer som vi får æren av å bygge. Det er vi veldig stolte av, og vi vil ta med oss erfaringen og kompetansen fra byggingen av Bislett stadion inn i  dette prosjektet, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure, til Byggeindustrien.

Fossilfri byggeplass

Nye Jordal Amfi skal bygges fossilfritt, som innebærer at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen.

– Vi opplever at bransjen ønsker å strekke seg når vi konkretiserer krav om fossilfri anleggsdrift. Så langt det lar seg gjøre, er dette standardkrav hos oss i dag, sier Eli Grimsby.

Brudevold Eek bekrefter at dette passer med NCCs strategiske satsning.

– Vi er kommet langt i det grønne skiftet og kan tilby byggherrene mange bærekraftige løsninger og sertifiseringer.

Rives over nyttår

Siste seriekamp på Jordal går mellom Vålerenga og Asker 7. januar. Rivingen av ishallen starter 16. januar 2017, og planlagt ferdigstillelse av ny hall er september 2018.

v