Leder for Veidekkes fagavdeling for V-teknikk, Eivind Heimdal på Betongkonferansen

Det svinger i Norsk Betongforening

Positiv medlemsutvikling, stor faglig aktivitet og god rekruttering av yngre krefter. Det er status for Norsk Betongforening.

Norsk Betongdag

  • Norsk Betongdag går av stabelen i Stavanger 20. – 21. oktober.
  • Arrangementet, som Norsk Betongforening arrangerer i samarbeid med Tekna, regnes av mange som årets viktigste samling for betongbransjen.
  • Årets program byr på prosjektpresentasjoner fra Follobanen, Hålogalandsbrua, Farris Bru, og Campus Ås. I tillegg blir det innlegg av Skanska-sjef Ståle Rød og Prognosesenterets Bjørn Erik Øye, samt status for «Fisk i Betong».

Det slår styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening fast, kort tid før han selv innleder den 45. utgaven av Norsk Betongdag i Stavanger. Heimdal ser frem mot den tradisjonsrike bransjesamlingen som igjen kan by på et program med flere spennende prosjektpresentasjoner.

I tillegg skal Skanska-sjef Ståle Rød holde et innlegg med overskriften «Hvem skal bygge dette landet?» og han blir etterfulgt av Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret som har god oversikt over rikets tilstand.

– Norsk Betongdag har vært attraktiv i alle år. En av hovedgrunnene til det er at vi klarer å holde programmet høyaktuelt med tanke på hva som rører seg i bransjen, sier Heimdal og tilføyer at de under dag to av samlingen skal på ekskursjon til Langevatn vannbehandlingsanlegg.

Kompetansearena
Heimdal beskriver Norsk Betongdag som en viktig arena for kompetanse- og erfaringsoverføring.

– En av kvalitetene ved beton- gbransjen er at den er åpen og flink til å dele erfaringer. Norsk Betongdag er et treffpunkt der den uformelle kontakten med andre i bransjen står sentralt, og dette kombineres med et godt faglig program, fastslår Heimdal, som også gleder seg til å hedre bransjefolk med velfortjente priser.

– Vi har både innsatspris, forskningspris og ærespris, men det gjenstår å se hva vi skal dele ut i år, sier Heimdal hemmelighetsfullt.

Stor faglig aktivitet
Styrelederen er generelt meget fornøyd med foreningens faglige aktivitet, som består av både omfattende kurs- og konferansevirksomhet og utgivelse av diverse faglige publikasjoner.

– Fagpublikasjonene som kommer fra Norsk Betongforening regnes som «state of the art». Disse er i stor grad basert på enkeltpersoners frivillige arbeid og denne innsatsen er viktig for både foreningens standing og ikke minst for å spre fagkunnskap i bransjen, sier Heimdal.

Han kommer inn på neste års program for Norsk Betongforening og trekker blant annet frem en stor internasjonal konferanse som arrangeres i Tromsø i mars.

Rekruttering
Norsk Betongforening har over 1100 personlige medlemmer og medlemstallet er stigende. Foreningen kan også glede seg over at rekrutteringen av yngre krefter har tatt seg betydelig opp de siste årene.

– Rekruttering var en bekymring i noen år, men de siste årene har vi fått god sving på dette, spesielt gjennom Yngres Betongnettverk som har flere aktiviteter i løpet av året og som samler unge fra både studiemiljøet, rådgivere og entreprenører, sier Heimdal.

– Jeg synes også Betongforeningen har vært flinke til å ta inn yngre krefter som foredragsholdere ved kurs og konferanser og i forbindelse med publikasjonskomiteer. Dette gir en god miks i alderssammensetningen og man sikrer erfarings- og kompetanseoverføring tilbake til den yngre delen av bransjen, avslutter Heimdal.