Arkitektstudentene på NTNU bygger med tre

Arkitektutdanningen på NTNU er opptatt av å lære studentene om praktisk bruk av materialer, dette gjelder også bruk av tre.

Bygging i 1:1 med tre er noe av det første som møter de nye arkitektstudentene. De to siste ukene har de drevet byggevirksomhet og fredag sluttføres arbeidet.

Hvert å de siste 10-12 årene har Inntre AS og bransjen for øvrig med Tresenteret i spissen bidratt med trematerialer til 1. års arkitektstudentene slik at de kan bygge i 1:1. Arbeidet omfatter både planlegging, tegning og bygging slik at dette blir en «realistisk øvelse» hvor man erfarer å gå fra design til byggeri.Oppgavene kan ha ulike innfallsvinkler og i år er tema "Inkluderende møteplasser" og en rekke installasjoner er nå under sluttføring.

- Dette er framtidens arkitekter og formgivere, og det er viktig at de får gode kunnskaper om bruken av alle typer materialer, ikke minst tre. Dette skal gjøre dem i stand til å etter hvert løse mer komplekse oppgaver i studiet og senere også som sentrale aktører i byggenæringen, sier f ungerende daglig leder Aasmund Bunkholt i Tresenteret/NTNU i en pressemelding.

Arkitektfakultet legger vekt på praktiske oppgaver gjennom hele studiet og har utviklet en modell kalt «Live Studio». «Live Studio» er en fellesbetegnelse på prosjekter som tar utgangspunkt i faktiske problemstillinger, og som er utviklet i reell dialog med eksterne partnere. Prosjektene kan befinne seg i Norge eller utlandet. De kan være bygge- eller planleggingsprosjekter.

Prosjektene er i hovedsak initiert av studentene i samarbeid med eksterne partnere, men de kan også inngå i NTNUs masterstudier i arkitektur og planlegging. Det er en viktig målsetning at prosjektene og prosessene skal ha samfunnsmessig betydning.