Bildet viser Powerhouse Brattørkaia, ett av ni ZEB-pilotbygg. Ill.: Snøhetta, Mir Arkitekter

Snart siste ZEB-konferanse

Den aller siste ZEB-konferansen arrangeres i Trondheim i januar.

Forskningsperioden til forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) går mot slutten. I løpet av de siste årene har partnerne i senteret utviklet kunnskap og løsninger for fremtidens bygningsstandard; nullutslippsbygg. Noen av de mest nytenkende aktørene i norsk byggenæring har vært med på å utvikle alt fra nye materialer til store pilotbygg.

– ZEB har gjennom åtte år demonstrert store miljø- og samfunnsøkonomiske muligheter knyttet til fremtidens nullutslippsbygg. Store og seriøse aktører har fulgt opp med pilotbygg som bryter barrierer og viser vei mot et grønnere samfunn, sier styrerepresentant i ZEB og direktør i Skanska Teknikk, Rune Stene.

 ZEB-konferansen 2017, som finner sted i Trondheim 19. januar, vil vise frem noen av senterets hovedresultater, og foreslå hvor veien bør gå videre.

– Delta på konferansen for å se hvordan forskning og innovasjon i byggenæringen har bidratt til å utvikle en ny bygningsstandard – nullutslippsbygg. Alt fra nye isolasjonsmaterialer til store pilotbygg vil presenteres, sier leder i ZEB, Arild Gustavsen.

– Konferansen vil være nyttig for alle som skal være med på å realisere bygninger med høye miljøambisjoner, sier ZEB koordinator Ruth Woods.

Følgende temaer vil bli diskutert på konferansen:

·Avanserte materialteknologier · Energieffektive og klimatilpassede bygningskonstruksjoner · Energiforsyning og tekniske installasjoner ·Bruk, drift og implementering ·Pilotbyggene i ZEB ·Ringvirkninger av ZEB