Illustrasjonsfoto: Svanhild Blakstad

Travelt etter store nedbørsmengder

De store nedbørsmengdene i det siste har skapt enorm pågang til flere av Ramirents avdelinger rundt i landet - spesielt på Vestlandet og Østlandet. 

– Enkelte steder har vi måttet hente både pumper, lenser og avfuktere fra andre kontorer for å dekke etterspørselen, forteller avdelingsleder Bjørn Holm hos Ramirent Skui i Bærum.

I forrige uke kunne man lese om fulle kjellere flere steder i landet, og fortvilte privatpersoner og bedrifter ringte til alle mulige kontorer for å få tak i utstyr til å fjerne vannet. 

– Vi har hatt stor pågang etter avfuktere, vannsugere og lensepumper på grunn av alt regnværet. Det er tydelig mange som har fått vann i både hus og boder. Etterspørselen har vært så stor at vi har måttet be om ekstrautstyr fra Lillehammerkontoret. Så vi går ikke tomme, forsikrer Holm.

I forrige uke leide de ut mellom 20-30 pumper og 15-20 avfuktere - både til privatpersoner og bedrifter.

Også på Vestlandet har pågangen vært stor.

– Det har vært mye nedbør i det siste som har forårsaket problemer. Dette førte til at vi mottok en forhåndsbestilling på ti avfuktere fra Coor Service Management, forteller Cato Hoff, avdelingsleder Ramirent Stavanger.

– Vi henvendte oss via vakttelefonen til Ramirent for å få snarlig hjelp. Dette er igjen viktig med tanke på å komme i gang med prosesser så snart som mulig hos kunder med skader. Vi hadde et akutt behov for avfuktere, sier Benny Aasen, prosjektleder hos Coor.

Nå som landet er i ferd med å tørke opp, regner Bjørn Holm med at aktivitetsnivået skal falle tilbake til det normale.

– Selv om det er moro når det står på, ønsker vi heller at vi leier ut til folk som skal bygge eller pusse opp. Det er ikke like stas når du vet at noen har fått kjelleren sin full av vann, sier han.