Viktig videreføring av Groruddalssatsningen

Fredag signerte Jan Tore Sanner og Raymond Johansen en ny avtale som skal sikre en videreføring av Groruddalssatsningen fra 2017 til 2026 i Oslo. Dette vil være med på å gi et ytterligere løft for de mange som bor i området.

Hele 130.000 personer har sitt hjem i Groruddalen, det er mer enn det bor i Drammen.

Groruddalssatsningen startet tilbake i 2007, og hadde opprinnelig en varighet frem til 2016. Groruddalssatsningen skal være den største økonomiske satsingen på et byutviklingsprosjekt i Norge noen sinne - og det er dermed gjort enorme utbygginger og forbedringer i de fire bydelene som prosjektet totalt omfatter.

Den enorme satsingen har utvilsomt gitt hele området er stort løft, og ikke minst bidratt til både en bedre hverdag og ført til en forskjønning av dalen - og dermed gjort den til et enda mer populært sted å bosette seg og leve.

Satsingen har inneholdt en rekke ulike satsningsområder og prosjekter, og det er blant annet satt fokus på transport, grøntarealer, bolig- og stedsutvikling samt oppvekst- og levekår. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo kommune og staten, og det er selvsagt meget positivt at satsingen nå videreføres. For selv om det er gjort mye i løpet av den første perioden, er det nok av oppgaver å ta tak i. Den nye avtalen strekker seg i perioden frem til 2026. Nå skal satsingen deles inn i de tre hovedområdene oppvekst og utdanning, sysselsetting, og styrking av nærmiljø.

Pengene hentes fra årlige budsjettoverføringer, så det er selvsagt viktig at dette også følges opp i budsjettarbeidet slik at satsingen ikke stanser opp.

For byggenæringen betyr dette selvsagt også nye oppgaver i Groruddalen, og næringen er også en viktig medspiller for å sikre gode prosjekter og en heving av hele området.

Mange flotte arbeider er nå gjennomført, og vi ser frem til at flere nye fornyings- og forbedringskonsepter skal løfte området videre fremover.