En buss kjørte onsdag ettermiddag inn i et bolighus på Langhus i Ski. Et tilbygg på huset fikk store materielle skader. Ingen i bussen skal ha kommet til skade. Foto: freddie Larsen / NTB scanpix

Familie i Follo fikk rutebuss inn døra

En rutebuss kjørte ut av veien, gjennom en hekk og inn i et bolighus på Langhus i Ski kommune onsdag ettermiddag. Ingen personer ble skadd.

– Jeg ble ganske overrasket da jeg så bussen, sier Magnus Sandåker Skjæret (18), som bor i huset sammen med sin familie, til NRK.

Familien på fire var ikke hjemme da rutebussen plutselig kjørte inn i huset. Politiet opplyser til Østlandets Blad at sjåføren og én av de tre passasjerene er kjørt til legevakten på Ski, men karakteriserer det som lettere skader. De to andre passasjerene kom uskadd fra hendelsen, som politiet fikk melding om klokken 16.54.

Politiet vet ikke hvorfor bussen plutselig kjørte ut av veien og inn gjennom inngangspartiet på huset til familien Skjæret.

– Det er for tidlig å uttale seg om årsak, men det er opprettet sak fra politiet sin side. Vi har innhentet forklaringer fra vitner og sjåfør, sier operasjonsleder Karianne Knudsen i Follo politidistrikt, til TV 2.

Bussen skal til teknisk undersøkelse for å sjekke om ulykken kan skyldes teknisk svikt på bussen.

Twitter opplyser politiet i Follo at huset har fått moderate til store skader. Hele inngangspartiet er ødelagt, noe som byr på problemer for familien.

– Vi har ikke nøkler til verandadøren heller, så det er helt umulig å komme seg inn, sier Skjæret til NRK.

Først når en bergingsbil får fjernet bussen, kommer familien seg inn i huset.