Kriseberedskap

StedOslo, Norge
ArrangørTFSK m.fl.
Fra01.09.2016
Til02.09.2016
TidspunktTorsdag kl 11.00 - fredag kl 12.15

For første gang går sentrale aktører innen kriseberedskap fra både offentlig og privat sektor sammen om å sette søkelyset på kriseberedskap. Her settes det søkelys på sentrale utfordringer i beredskapsarbeidet og krisehåndtering. Å være godt forberedt, kan bety en avgjørende forskjell for skadeomfanget.

Samfunnet vårt blir stadig mer sårbart for uønskede hendelser. I hverdagen er vi blitt mer avhengig av avansert teknologi og at infrastrukturen rundt fungerer. Samtidig har vi opplevd en økning i tilfeller med ekstremvær som storm, ekstremnedbør, flom, skred og stormflo som har påført offentlige og private store reparasjonskostnader. I enkelte deler av landet har vi tillegg hatt lange tørkeperioder som har ført til katastrofebranner med store ødeleggelser.
En god krisehåndtering forutsetter at vi bruker tilgjengelige ressurser på en best mulig måte. Dette krever at ressursene må finne hverandre når situasjonen oppstår, men det er gjerne for sent å begynne å lete når man står midt oppe i det. Derfor er det viktig at man har kjennskap til sentrale aktører og kunnskap om hva man kan bidra med og hvilke rolle de kan ha i ulike krisesituasjoner.
Konferansen vil ta for seg utfordringer, se nærmere på sentrale områder innenfor beredskaps og samfunnssikkerhet, samt belyse praktiske utfordringer før, under og etter en uønsket hendelse gjennom erfaringer fra konkrete tilfeller.
Målet med konferansen er å øke fokus og kompetanse knyttet til bered­skapsarbeid, samt utvikle et enda bedre samarbeid mellom offentlige aktører og skadesanering-, sikkerhets og forsikringsbransjen.
Det samme målet gjelder for den nye brosjyren som NHO Service vil presentere i forbindelse med konferansen.

Hovedtemaer vil være:
· Koordinering av førsteinnsats
· Håndtering av store hendelser
· Offentlig – privat samarbeid om beredskap

Påmeldingsfrist: 11. august

Program og påmelding