Daglig leder og eier av Innherred Bygg, Ketil Hveding,  bygger nå opp en ny organsiasjon etter at den tidligere ledelsen forlot skuta i januar med et overraskende millionunderskudd. Foto: Anders Romsøy Johansson, Innherred

Gikk med millionunderskudd uten å vite det – hevder 400.000 ble svidd av på tredagers julebord

Innherred Bygg gikk med tre millioner i underskudd uten at eieren skal ha fått vite om det. Attpåtil anklages den tidligere ledelsen for å ha svidd av 400.000 på et tredagers julebord.

Avisa Innherred melder om det som mildt sagt kan karakteriseres som baluba og såpeoperatilstander i byggenæringen i Levanger. Regnskapstallene for 2015 viser at Innherred Bygg gikk tre millioner kroner i underskudd. Det skal ha skjedd uten at hovedaksjonær og styret visste det.

– Underskuddet var ikke kjent for oss før ledelsen hadde sagt opp, sier nåværende daglig leder Ketil Hveding i Innherred Bygg til avisa Innherred.

Heftig julebord

I 2015 var har han styremedlem og satt med en eierpost på 67 prosent i firmaet. Før januar i år var det Martin Sivertsen som var daglig leder for selskapet. Sivertsen og tre andre mellomledere skal ha sluttet i midten av januar.

Da hadde bedriften ifølge Innherred få dager før svidd av 400.000 kroner på et julebord for alle ansatte med partnere.

Avisa skriver at tidligere daglig leder Martin Sivertsen kun få uker etter at han forlot Innherred Bygg i januar, startet opp et nytt selskap med navnet Innherred Entreprenør.

– Det er ingen tvil om at Martin Sivertsen hadde planene klare for etablering av nytt selskap da han satt på julebord i januar. Det er rett og slett galimatias å bruke tre dager og så mye penger på et julebord, selv om det skal bemerkes at de ansatte selv spyttet inn 50.000 kroner i arrangementet, sier Hveding til Byggeindustrien.

Utgifter ramlet ut av skapet

– Du er selv hovedaksjonær og styremedlem da forrige ledelse sluttet. Tok ikke styret nok ansvar for forløpende rapportering av økonomiske resultater?

– Jo, det ble det, men det er mange måter å rapportere på. Før jul 2015 ble det av ledelsen vist til at Innherred Bygg styrte mot et lite overskudd på mellom 0 og 1 million kroner. Dette ble bekreftet av firmaets regnskapskontor rett før ledelsen sa opp. I etterkant viser det seg at ledelsen har tiet om flere økonomiske forhold, blant annet en dagbot på 650.000 kroner som var kjent for ledelsen høsten 2015. Flere prosjekter ble solgt inn til forferdelig dårlige priser. Totalt blir dette et underskudd på tre millioner kroner. Vi må bruke 2016 på å rydde opp og gjennomfører prosjekter vi taper penger på, det er selvsagt veldig frustrerende, sier han til Byggeindustrien.

Sivertsen: - Sover godt om natta

Daglig leder Martin Sivertsen i Innherred Entreprenør er ikke videre snakkesalig til Byggeindustrien.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, Ketil Hveding får leve i sin fantasiverden, sier han.

– Men nå er jo faktum at du har vært daglig leder for et firma som har gått tre millioner kroner underskudd?

– Jeg er klar over det, men jeg ønsker ikke å kommentere ytterlige, sier han.

– Hvorfor framstod det som en god idé å bruke så mye penger på et julebord i de situasjonene firmaet stod i?

– Kjære vene, det er tall fra løse lufta, sier han.

– Da kan du kanskje belyse de faktiske tallene?

– Nei, jeg har ikke noe mer å si om saken. Jeg sover godt om natta, sier Sivertsen og avslutter intervjuet.

Martin Sivertsen er nå daglig leder i Innherred Entreprenør og ønsker hverket å kommentere Innherred Byggs underskudd eller gigantutgift til julebord mens han selv satt som daglig leder for selskapet. Foto: Anders Romsøy Johansson, Innherred

Inneherred Bygg ser lys i tunnelen

Ketil Hveding sier han nå har lagt saken bak seg og ønsker et godt forhold til Innherred Entreprenør.

– Jeg har ikke noe ønske om noe dårlig forhold til dem som dro, og jeg håper de gjør det bra. Jeg tror det er bra for Levanger med de to bedriftene, og at vi utfyller hverandre, sier en diplomatisk Hveding til avisa Innherred.

Selv om 2016 blir nok ett tungt år økonomisk for Innherred Bygg, ser han lys i tunnelen.

– Vi har allerede tegnet kontrakt med flere store prosjekter som vil starte opp i løpet av høsten. Men det blir så sent på året at vi ikke klarer å rette opp i 2016. Vi utfører mye gratisarbeid med reklamasjoner og prosjekter som det ble tatt betaling for i fjor som ikke er utført. Vi ønsker et godt rennommé i markedet. Når noen har tabbet seg ut, skal ikke vi bidra til å gjøre det verre. Men det er forferdelig tungt. Nå skal vi komme oss gjennom dette året og bygge opp noe nytt, sier Hveding.