- Etter en korreksjon forrige måned stiger prisene i juli. Prisoppgangen denne måneden er sterkere enn i tilsvarende måned de seneste årene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Prisoppgang for borettslagsleiligheter i juli

Prisene på borettslagsleiligheter er 3,2 prosent høyere i juli 2016 sammenlignet med juni 2016.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2016 på 36 016 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2016 var på 34 898 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 10,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 32 511 kroner.

- Etter en korreksjon forrige måned stiger prisene i juli. Prisoppgangen denne måneden er sterkere enn i tilsvarende måned de seneste årene. Utviklingen så langt i år har vært svært god, med en økning på nesten ni prosent, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i juli 2016 var 43 dager. Det er 4 dager mer enn i juni 2016, og like mange dager som på samme tid i fjor.