Nye Marineholmen i Bergen. Plantegning: HLM og b+b. Illustrasjon: Studio GohdeNye Marineholmen i Bergen. Plantegning: HLM og b+b. Illustrasjon: Studio Gohde

Vil bygge ut ny Bergen-bydel

Marineholmen Forskningspark vil bygge ut et område på 145.000 kvadratmeter på Marineholmen i Bergen, hvorav 50.000 kvadratmeter settes av til bolig.

Marineholmen Forskningspark, hvor GC Rieber Eiendom er hovedaksjonær, ønsker en kraftig utbygging av Marineholmen i Bergen, heter det i en artikkel i BergensTidende.

– Området trenger mer liv og røre hele døgnet, sier administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes til bt.no.

100.000 nye kvadratmeter

Dagens regulering for Marineholmen tillater en ytterligere utbygging på 45.000 kvadratmeter næringsbygg, men Marineholmen Forskningspark ønsker å få dette endret til 145.000 kvadratmeter. I de nye tegningene for området skal 50.000 kvadratmeter gå til boliger.

– Dette er et naturlig område å bygge i. Forslaget samsvarer også med det økte behovet for boliger i sentrum, med gåavstand til arbeidsplasser, fortsetter Instanes.

I februar utlyste selskapet en arkitektkonkurranse blant fire arkitektkontor i Oslo, Bergen og Stavanger for å få ulike forslag til utformingen av Marineholmen.

Vinneren består av et samarbeid mellom de lokale arkitektkontorene HLM og b+b og Smedsvig Landskapsarkitekter.

Håper på fortgang

Det høyeste bygget i arkitektsamarbeidets tegninger er en blokk på 17 etasjer som vil ligge rett ved bybanestoppet Florida. Dette bygget er tiltenkt Universitetet i Bergen og forskningsaktivitet. De høyeste bygningene mot vannet vil være på mellom åtte og elleve etasjer, heter det i artikkelen på Bergens Tidendes nettsider.

Tegningene skal nå væreklare for å gå gjennom kommunens reguleringskomité, og Tor Instanes uttaler overfor avisen at han håper reguleringsprosessen går raskt.

– Vi legger frem et godt gjennomarbeidet forslag som vi tror stemmer med faglig og politisk tenkning i kommunen, slår han fast.