Erling Dokk Holm.

Mener Bergen-politikerne viser kunnskapsløshet

Erling Dokk Holm er ikke nådig i sin dom over næringsråd og politikere etter at det ble klart at man ønsker 10.000 nye boliger i Bergen i løpet av de neste ti årene. 

Det skriver NRK Hordaland i en artikkel på sine nettsider.

Tirsdag kunne Byggeindustrien vise til en NRK-artikkel som slo fast at Bergen Næringsråd mener 10.000 nye boliger må til for å få liv i byen over de neste ti årene. Førsteamanuensis og byutviklingskommentator Erling Dokk Holm mener politikerne må skjønne at dette ikke er forenelig med de store samferdselsutbyggingene i regionen.
– Jeg tolker denne begeistringen både for bedre veier og tettere og mer urbane byer som et uttrykk for kunnskapsmangel. Man skjønner ikke at det er en konflikt mellom de to, sier Holm overfor NRK.
Tirsdag inviterte næringsrådet i Bergen til konferanse om byutviklingsplanene for Bergen. Under sitt innlegg i konferansen pekte Holm på det han beskrev som et stort paradoks: Næringslivet på Vestlandet vil bygge tettere byer samtidig som de kjemper for store veiprosjekter som gjør at folk kan bo lenger borte fra byene og pendle.