Magnus Svendsen stortrives som lærling. Foto: Rune Midtskogen

Forelsket seg i murerfaget i 8. klasse: – Flisarbeid er helt topp

Mureryrket sliter med rekrutteringen. Men Magnus Svendsen (18) har aldri vært i tvil om hva han skulle bli.

– Det er synd at ikke flere ønsker seg til murerfaget. Jeg syns dette er helt topp. Ingen dag er lik, sier Magnus Svendsen til Fagrådet for våtrom sine nettsider. 18-åringen fra Mo i Rana har hatt murerplanene klare lenge. Svendsen har nemlig vært «hektet» på flislegging helt siden en murer la flis i gangen hjemme hos foreldrene.

Da gikk han i 8. klasse.

– Det var inspirerende å se hvordan han arbeidet. Jeg ble umiddelbart fascinert, og fra den dagen var jeg ikke i tvil. Jeg startet senere på byggfaglinjen i Mo i Rana. Det har vært en lærerik tid, forteller han.

Nå er han lærling på tredje måneden hos arbeidsgiveren SemCon nord AS i Bodø. Her skal han jobbe her fram til han skal opp til svenneprøven januar 2018.

Unggutten skryter av måten han blir behandlet på av SemCon nord.

– Jeg er veldig glad for at jeg havnet her og jeg er heldig som får jobbe med så mange dyktige mennesker. Jeg får god oppfølging, og får lov til å være med på mye forskjellig og har lært mye på kort tid. Jeg håper jeg kan bli her etter at jeg har tatt svennebrev.

Daglig leder i Bodø-bedriften, Tor Holmvåg, skryter av Svendsen.

– Jeg fikk tidlig en følelse av at Magnus virkelig ønsket å bli murer, og han er et friskt pust i gjengen. Det er morsomt hvis vi kan bidra til å hjelpe ham, sier Holmvåg.