Oversiktsbilde Hovinbyen. Foto: Plan- og bygningsetaten

Strategisk plan for Hovinbyen til Rådhuset

Torsdag oversendes «Strategisk plan for Hovinbyen» til Rådhuset.

Hovinbyen

• Området er på størrelse med Oslo sentrum innenfor ring 2 og strekker seg fra Bjerke i nord til Bryn i sør, fra Løren i vest til Breivoll i øst, og dekker deler av bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Alna og Bjerke.

• Hovinbyen er Oslos største utviklingsområde, med et potensial på 30 ¬– 40 000 nye boliger og 2,5 millioner m2 næringsareal.

• Det vil være plass til 60 000–80 000 innbyggere og 50 000–100 000 nye arbeidsplasser.

• Økern, Helsfyr, Bryn og Breivoll skal videreutvikles og forsterkes som viktige regionale kollektivknutepunkt.

– Denne planen er viktig fordi den setter føringene i området for de neste 20-30 årene, sier etatsdirektør for Plan- og bygningsetaten Ellen S. de Vibe i en pressemelding.

Planen er en oppfølging av Kommuneplan 2015 «Oslo mot 2030–Smart, trygg og grønn» og gir rammer for den fysiske og miljømessige utvikling de neste årene.

Hovinbyen skal være et foregangsprosjekt for miljøvennlig byutvikling som vil ta en stor del av boligveksten i årene fremover og skal sikre god tilgang til grøntområder.

­­– Vi er glade for at vi har laget et plan som skal sikre både bolig og grøntareal, der den enkleste måten å bevege seg på er til fots og med sykkel, sier Vibe.

–Vi er spente på hva byrådet sier til planen, legger hun til.

Strategisk plan lå på høring fra 8. februar til 21. mars og inkluderer forslag til planprogram for Helsfyr og deler av Ulvenområdet. Planen skal politisk behandles, men er ikke juridisk bindende.