Oslo kommune vil gjøre det lettere for publikum å få oversikt over planer i områder de er interessert i.

Torstein Bøe NTB scanpix

Vil gi bedre innsyn i reguleringsplaner

Plan- og bygningsetatens digitaltjeneste Planinnsyn er blitt oppgradert for å gi publikum bedre innsyn i Oslos reguleringsplaner.

 – Nå blir det enklere å orientere seg blant Oslos 6000 gjeldende reguleringsplaner, sier prosjektleder Kari Befring Bjørnstad i en pressemelding.

Planinnsyn er en karttjeneste hvor du kan se planer, byggesaker og eiendomsinformasjon. Tjenesten kan brukes av alle, men flesteparten er profesjonelle brukere.

- Vi har lagt vekt på å få til en bedre brukeropplevelse, sier Bjørnstad.

– I tillegg har vi lagt inn mer informasjon i løsningen, slik at det blir enklere å skaffe seg oversikt uten å måtte klikke seg frem og tilbake mellom ulike digitale tjenester.

Planinnsyn har blant annet fått tre nye kart:
- Nå har vi lagt inn Oslo kommunes egne planprogrammer, veiledende planer for offentlig rom og plankunngjøringer. Du kan også sjekke kulturminner, se eiendomsgrenser og selvfølgelig se reguleringsplaner og kommunedelplaner. Målet er at Planinnsyn skal gi deg oversikt over planer i det området du er interessert i.

Løsningen har også fått en ny, praktisk delingsfunksjon.
- Mange har etterspurt muligheten til å dele kartutsnitt, slik at du kan vise andre et bestemt område i kartet. Nå har vi lagt inn enkle delingsfunksjoner for epost og sosiale medier.

Planinnsyn har også fått lenker til relevante tjenester som tinglysning og eiendomsinformasjon, saksinnsyn og kjøp av kartpakker. Her får du med deg eiendomsinformasjonen videre inn i nye tjenester slik at du slipper å søke opp eiendommen på nytt.