Godt oppmøte under kurs i Best Value i Oslo denne uken. Foto: RIF

Fullt hus under Best Value-kurs

Rådgivende ingeniørers forening (RIF), Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) og Norges Bygg- og Eiendomsforening (NBEF) fylte mandag lokalene under introduksjonsseminar om Best Value i Oslo. 

Det skriver RIF i en pressemelding.

Blant de tilstedeværende var Statsbygg, Omsorgsbygg, Jernbaneverket og mange av RIFs medlemsselskaper. Der ble også RIFs nye bok «Prestasjonsinnkjøp» lansert.

Professor Sicco Santema (fra venstre), Jeroen van de Rijt og utviklingssjef Ari Soilammi i RIF har sammen skrevet boka «Prestasjonsinnkjøp». Foto: RIF

Best Value er en metode for å gjennomføre anskaffelses-transaksjoner. Den er blant annet benyttet i Nederland, hvor både kontraheringstiden og konfliktnivået i prosjektene er blitt betydelig redusert. Ekspertene som var hentet inn fra blant annet Nederland skal denne uken i tillegg avholde kurs for å sertifisere de første norske fagfolkene innenfor metodikken.

– Vi er svært godt fornøyde med oppmøtet på seminaret i går. Kurset som starter i dag er fulltegnet, og vi må vurdere å sette opp flere kurs etter sommeren for å møte behovet etter hvert som DIFIs pilotprosjekter basert på Best Value metodikken igangsettes, sier RIFs fagsjef Ari Soilammi.