Utfordrer hallbransjen med storsatsing

Nyetablerte Hallgruppen AS har ambisjoner om å bli en ledende aktør i det nordiske markedet innen sitt segment.

 Det vil si innen stålbygg, andre faste bygg, lagerhaller, arbeidstelt og arrangementsprodukter.

- Vi har erfaringen og ressursene som trengs, mener daglig leder Lars Dalgaard.

Selskapet ble startet opp så sent som høsten 2015, og de har allerede kontorer i Norge og Sverige og gjennomført leveranser av 12.000 kvadratmeter bygg, lagerhaller og arbeidstelt. En avdeling for totalentrepriser på konvensjonelle bygg er også på plass med særlig fokus på stålkonstruksjoner med isolert og uisolert kledning. Selskapet har fått både CE-godkjenning og ansvarsrett i henhold til Sentralgodkjenningsordningen for byggforetak, heter det i en pressemelding.

­- Vi har fått en god start og har store ambisjoner for Hallgruppen. Vi tror kombinasjonen av dyktige mennesker med inntil 30 års bransjeerfaring, bredt kontaktnettverk og en solid finansiell plattform vil være med å skape en ledende aktør i det nordiske markedet for stålbygg, andre faste bygg, lagerhaller, arbeidstelt og arrangementsprodukter, sier Lars Dalgaard

Selv om Dalgaard er optimistisk på Hallgruppens vegne, erkjenner han at konkurransen i hallbransjen er knallhard.

- Dette setter store krav til oss som en fleksibel, positiv og løsningsorientert samarbeidspartner for våre kunder og leverandører. Alle produktene og samarbeidspartnerne som allerede er på plass gir et klart bevis på at vi møter de stadig høyere kravene til bygg og haller fra kunder og myndigheter, sier Dalgaard i en melding fra selskapet.

Avinor kunngjorde nylig at Hallgruppen vant anbudskonkurransen om oppføringen av nytt driftsbygg med brannstasjon med bruksareal på 2.213 kvadratmeter ved Bodø Lufthavn. Hallgruppen var én av 11 interessenter til kontrakten.

– Å få Avinor i kundeporteføljen allerede på dette tidspunktet er fantastisk, sier Dalgaard.

– Avinor er en kvalitetsbevisst byggherre som setter strenge krav til sine leverandører. Vi i Hallgruppen vil jobbe knallhardt for å imøtekomme deres forventninger, avslutter han.

En ylig montert plasthall – 40 meter bred, 75 meter lang og 9 meter vegghøyde