Administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm.

Aspelin Ramm: - Lønnsomt å bygge grønt

Under onsdagens byutviklingskonferanse, Oslo Future Living, var det grønn bygging som stod i sentrum. By- og eiendomsutvikler Aspelin Ramm var en av aktørene som delte av sine erfaringer fra det grønne skiftet.

Administrerende direktør i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum, var på hjemmebane da han fortalte om konsernets arbeid for grønn byutvikling under Oslo Future Living på Vulkan Arena i Oslo, et område som nettopp Aspelin Ramm har vært med på å utvikle.

Vulkan-området fikk i 2015 hederlig omtale i Oslo bys arkitekturpris, og miljøfokuset har, ifølge utvikleren selv, vært sterkt.

– Byutvikling med miljøstrategi er, i vår erfaring, meningsfylt, morsomt og lønnsomt, slo Bøyum fast under sitt innlegg på konferansen.

Ved hjelp av Enova-støtte, høyere leiepriser og verdiøkning på byggene, kunne han også demonstrere hvordan tilsynelatende kostnadsdrivende energitiltak har vist seg å være lønnsomme for utvikleren på flere prosjekter.

Byutviklingskonferansen er et samarbeid mellom Estate Media, Aspelin Ramm, Rom Eiendom, Entra Eiendom, Hjellnes Consult, Enova, Malling & Co og Future Built.