Svein Thorbjørn Thoresen

Svein Thorbjørn Thoresen ny toppsjef i Forsvarsbygg

Programdirektør Svein Thorbjørn Thoresen ble i statsråd fredag åremålsbeskikket som direktør i Forsvarsbygg for en periode på seks år.

Han etterfølger dermed Frode Sjursen som har ledet Forsvarsbygg i to åremålsperiode. Svein Thorbjørn Thoresen er 54 år, utdannet jurist og kommer fra stillingen som programdirektør for Oslo kommunes nye trikkeprogram, Oslo Trikk. 

- Han har omfattende toppledererfaring fra blant annet Axiti AS og Oslo Sporveier AS og ledererfaring fra DNB ASA. Thoresen har solid erfaring fra organisasjonsutvikling, og har i kraft av sine tidligere stillinger god kjennskap til omstillings- og effektiviseringsarbeid. Han har tidligere arbeidet i grensesnittet mellom politikk og privat næringsliv, og vil bringe med seg evnen til å tenke strategisk og langsiktig for å kunne realisere Forsvarsbyggs sentrale mål, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Forsvarsbygg er et ordinært forvaltningsorgan, som på vegne av Forsvarsdepartementet utøver eierrollen for forsvarssektorens eiendommer, bygg og anlegg. 

- Forsvarsbyggs hovedoppgaver er å forvalte de statlige eiendommene som forsvarssektoren disponerer, gjennomføre investeringer i eiendommer, bygg og anlegg og avhende  eiendommer, bygg og anlegg som forsvarssektoren ikke lenger har behov for. Virksomheten omsetter for om lag åtte milliarder kroner i året, forvalter ca. 4,1 kvm brutto bygningsareal og har om lag 1700 ansatte fordelt over hele landet, heter det i meldingen. Hovedkontoret ligger i Oslo.