<p>200 personer deltok på VIP-åpning av Bygger'n Os onsdag. Torsdag 21. april åpner varehuset dørene for alle kunder. Foto: Bygger'n</p>Foto: Bygger'nVarehussjef Eivind Hodneland, Marit Voldsæther (som stod for underholdning under VIP-åpningen) og kjededirektør Christine Holm. Foto: Bygger'nFoto: Bygger'nFoto: Bygger'nFoto: Bygger'nFoto: Bygger'n

Bygger'n med vekst på 10 prosent – endelig tilbake i Os

Bygger'n åpner torsdag 21. april sitt tredje byggevarehus for året i Os.  ̶  Både Bygger'n og HIBA-Hus har tidligere hatt en sterk tilstedeværelse i Os, derfor er det spesielt viktig å være tilbake, sier kjededirektør Christine Holm i Bygger'n og HIBA-Hus.

Onsdag 20. april var det VIP-åpning for nye Bygger'n Os utenfor Bergen med sentrale leverandører, proffkunder og klubbkunder. Tordag åpner dørene for alle.

̶  Os er en flott vekstkommune og Bygger'n og HIBA-Hus har tidligere vært sterkt tilstede i kommunen. Mange proffkunder og forbrukere har gitt tilbakemeldinger på at de har savnet oss og ønsker oss velkommen tilbake, sier kjededirektør Christine Holm til Byggeindustrien.

Tilbake i Os med nytt heleid varehus

Det er nå fire år siden Bygger'n hadde varehus i Os og Holm er svært glad for å være tilbake. Denne gangen er et flunkende nytt byggevarehus på 1.300 kvm. bygget opp fra bunn. Bygger'n Os er heleid av E.A Smith.

̶  Her har vi bygd opp et moderne byggevarehus og er klar til å satse for fullt, sier Holm.

Av 95 byggevarehus i Bygger'n-kjeden er 39 heleid.

God vekst for Bygger'n: - Norge er mer enn oljen

̶  Hvordan ser dere nå på en etablering på Vestlandet i det som for mange karakteriseres som litt tøffe tider?

̶  Vi opplever et godt driv på Vestlandet. Vi har mange byggevareforhandlere i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal og opplever at dette er forhandlere med god vekst og bra fart. Norge er mer enn oljen, proffen har mye å gjøre og nordmenn pusser fortsatt opp husene sine, sier hun.

Holm rapporterer at Bygger'n etter årets to første måneder har en vekst på 10 prosent sammenliknet med 2015.

̶  Veksten var god i 2015 og utviklingen for Bygger'n er svært positiv. Det er viktig å komme godt i gang. Vi frykter ikke høsten. November 2015 var for eksempel en av de beste månedene for Bygger'n i 2015, sier hun.

Tre nye varehus i 2016

Med nye Bygger'n Os har Bygger'n etablert tre nye byggevarehus så langt i 2016. Først ute var Aukra Byggmarked (Møre og Romsdal) som kom fra Byggmakker-kjeden. Deretter Moi Byggevare (Rogaland) som kommer fra Byggi-kjeden.

̶  Vi har beholdt alle forhandlere våre så langt i år. Det er vi veldig fornøyd med. I dette markedet må man ligge i front og jage forbedringer til det beste for medlemmene og vi er i dialog med flere potensielle medlemmer. Norge er et langstrakt land og det er mange flekker vi ønsker å tette, sier hun.

HIBA-Hus opp 60 prosent

Veksten for HIBA-Hus er også særdeles god, med en vekst på over 60 prosent på landsbasis per i år sammenliknet med samme tid i fjor. HIBA-Hus startet sin historie på Vestlandet i 1966 og var en Vestlandskjede før konseptet ble solgt til E.A Smith i 1998.

̶  HIBA-Hus er et godt varemerke på Vestlandet og i Os kommune er det historisk bygd veldig mange HIBA-Hus og mange byggmestre kjenner konseptet godt. Dette er et område vi har vært savnet, sier Holm.

HIBA-Hus førte opp 250 enheter i 2015.

̶  Nå er det tidlig på året, men tendensen er svært positiv, vi har vokst jevnt og trutt de siste årene, sier hun.

Holm jobber fortsatt hardt for en sterkere tilstedeværelse flere steder i Norge både for Bygger'n og HIBA-Hus.

­ ̶  Vi jobber aktivt med flere forhandlere og ikke minst potensielle byggmestre, sier hun.