F.v. Per Stræde (Glava), Christoffer Aas Clementz (Optimera), Rune Hatlestad (Jadarhus), Johannes Rasmussen (NorDan) og Per Jæger (Boligprodusentenes Forening).

Asheimtunet kåret til Årets Boligprosjekt 2016

På Boligkonferansens festmiddag tirsdag kveld ble Jadarhus tildelt priset årets boligprosjekt for prosjektet Asheimtunet i Rogaland.

Prosjektet består av 26 rekkehus og 11 leiligheter (seniorboliger) oppført rett utenfor Sandnes.

Utbyggingen av Asheimtunet vil omfatte 140 boliger fordelt på eneboliger, leiligheter og rekkehus.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
«Asheimstunet ligger på grensen mellom by og land, og hovedstrukturen i det tradisjonelle gårdstunet er gitt en moderne fortolkning. Tuntanken er ivaretatt gjennom lange hus med saltak som alle vender seg mot bilfrie tun med gode møteplasser og rom for opphold. Det er valgt et arealbesparende, automatisk parkeringsanlegg i stål. Med dette unngikk man utgravinger for garasjeanlegg i betong under bakken. Det er etablert et eget flisfyrt nærvarmeanlegg som dekker 100 prosent av varmebehovet til varmtvann, og som også kan dekke 100 prosent av behovet for romoppvarming. Rekkehusene har W-takstoler med kaldt loft (dobbel undergurt føring av ventilasjonskanaler). Lavblokkene har bærestruktur i betong med precut til ifyllingsvegger og i hele toppetasjen. Leilighetene har sperretak.

3D-modell fra arkitektene ble eksport i IFC og brukt videre av andre fag (ventilasjon, betong og trekonstruksjon) til å kvalitetssikre konstruksjonsløsninger, kollisjonskontroll og precut-utfresinger.»

Asheimtunet fra Jadarhus.