Hvordan skal Hovinbyen bli et godt sted for barn?

Hovinbyen er Oslos neste store utviklingsområde, men i høringsperioden for den nye strategiske planen kom det inn 69 uttalelser. –Nå arrangerer vi debattkveld om barn og Hovinbyen for å få flere innspill, sier etatsdirektør Ellen S. de Vibe.

Hovinbyen kan få opp mot 80 000 nye innbyggere, og nærmere 50 – 100 000 nye arbeidsplasser. –Det er viktig at folk engasjerer seg, sier de Vibe, fordi denne planen vil endre Oslo.

Den strategiske planen for Hovinbyen var på høring i februar og mars, og de 69 uttalelsene er i hovedsak fra offentlige instanser, organisasjoner, noen få velforeninger og enkelte privatpersoner.

–Vi ønsker at flere vil være med på å forme byen, kommenterer de Vibe i en pressemelding. – Tradisjonelt har barn og unge deltatt lite i planprosesser. Vi mener at dersom Hovinbyen skal bli sosialt bærekraftig må vi ta vare på både små og store barns behov og ønsker. Med debattkvelden ønsker vi å tilrettelegge for dette.

 Tema for debattkvelden 19. april er: ”En god by for barn er en god by for alle! Hvordan skal vi få det til i Hovinbyen?”

–Vi er i gang med å gå igjennom høringsuttalelser og resultatene av medvirkningsmøtene, men vi håper å kunne få enda flere tilbakemeldinger om planen på debattkvelden, sier prosjektleder Silje Hoftun i Plan- og bygningsetaten.

Noen av spørsmålene som stilles på debattkvelden er:
Hva skal til for at barnefamilien trives og ønsker å bli boende i Hovinbyen? Har skolebarna en plass i den tette byen og i de nye byområdene vi bygger? Hva er gode byområder og byrom for barn?

Debattantene er Hanna E. Marcussen (byråd for byutvikling, Oslo kommune), Ragni Flagstad (leder i Sentralt Ungdomsråd), John Pløger (professor i byplanlegging og seniorforsker i NIKU), Kenneth Dahlgren (sosiolog, Rodeo Arkitekter), Ellen Hellsten (arkitekt og byplanlegger, Ghilardi + Hellsten) og Baard Schumann (adm. dir. i Selvaag)

–Alle innspillene vil bli vurdert og danner grunnlag for bearbeidelser og endringer av strategisk plan før oversendelse til politisk behandling før sommeren, avslutter Hoftun.