Flertall for sammenslåing i flere kommuner

Det er flertall i flere kommuner i Sogn og Fjordane for å slå seg sammen med andre kommuner. I Flora og Solund vil flertallet fortsette alene.

En rekke kommuner i Sogn og Fjordane gjennomførte mandag folkeavstemning eller innbyggerundersøkelser om kommunesammenslåing.

53 prosent av innbyggerne i Førde mener kommunen bør slå seg sammen med Jølster, Gaular og Naustdal – et alternativ omtalt som liten SiS, melder NRK.

Også i Jølster er det flertall for liten SiS, mens i Fjaler vil et klart flertall på 84 prosent at kommunen blir en del av en større kommune i en eller annen form, ifølge NRK.

I Solund er 67 prosent mot sammenslåing, mens 20 prosent er for, ifølge kringkasteren.

71 prosent av innbyggerne i Flora vil stå alene.

Forhåndsstemmene fra Askvoll viste mandag kveld et foreløpig knapt flertall for sammenslåing med Førde, Gaular, Jølster og Naustdal, melder Bergens Tidende.

Gaular hadde et knapt flertall på 52 prosent for sammenslåing til liten SiS-alternativet. I Naustdal er det til sammen flertall for kommunesammenslåing, og også her fikk liten SiS flest stemmer av sammenslåingsalternativene.

I Hyllestad stemte flest, 33 prosent, for alene-alternativet. Totalt var det imidlertid klart for sammenslåing når oppslutningen for tre ulike alternativer legges sammen.