Teamet samlet foran mock up´en

HSHansen går i høyden

HSHansen har inngått kontrakt med KPC København om utvikling, prosjektering, produksjon, levering og montering av fasader til et 100 meter høyt hus på Nørrebro i København.

Konstruksjonen heter Uptown Nørrebro og inneholder studentboliger til 700 studenter ved Borgmestervangen på Nørrebro. Anlegget består av et 100 meter høyt tårn samt sju punkthus med mye åpent rom og sollys. I tillegg til studentboligene er det planlagt en dagligvarebutikk, kontorlokaler og en kafé i anlegget. Fellesarealer, felles grøntområder og felles takterrasser skal fremme det sosiale studentlivet.

 Uptown Nørrebro er tegnet av Arkitema Architects.

Det er for det 100 meter høye huset HSHansen har inngått kontrakt om fasadearbeidet.

- Til konstruksjonen brukes Hansen UnitAl-konseptet, som består av prefabrikkerte og uorganiske fasadeelementer. Fasadeelementene gir byggherren og arkitekten en stor grad av frihet med hensyn til arkitekturen, heter det i en pressemelding.

- Vi opplever høy fleksibilitet og stor samarbeidsvilje fra HSHansens side. De begynte å samarbeide med oss om utviklingen tidlig i prosessen, og vi er imponert over at produksjonen ikke har vært begrensende for vårt uttrykk, sier Dorthe Keis, partner i Arkitema Architechts.

KPC København er totalentreprenør for prosjektet. Danica Pension er byggherre, Midtconsult er rådgivende ingeniør, og Moe er byggherrerådgiver. Det er Arkitema Architects som har tegnet det spektakulære bygget.

I HSHansen er man også glade for å få utfordringen ved å bygge i høyden.

- Det har vært en svært spennende prosess og et svært godt samarbeid hele veien. Fra de første skissene til inngåelse av den endelige kontrakten. KPC og Arkitema har utvist en stor grad av velvilje og profesjonalisme. Dermed har vi gjennom samarbeidet fått belyst mange av de utfordringene og oppgavene som gjennomføring av et så komplekst prosjekt innebærer. Det sikrer at det er lagt et solid grunnlag for gjennomføringen av fasadeprosjektet, sier Hans Bering, Key Account Manager i HSHansen a/s.

 - Vi er både glade for og stolte over denne kontrakten på Uptown Nørrebro. Vi ser et stort potensial i høyhus, avslutter Jesper Madsen, salgs- og markedsføringssjef, HSHansen a/s.