Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Over 10.000 lærere vil videreutdanne seg

I alt 10.627 lærere har søkt om å ta videreutdanning neste skoleår.

Det er over 2.000 flere enn i fjor.

– Det er utrolig gledelig, og viser at det er mange dyktige og engasjerte lærere som ønsker seg faglig påfyll. Dette er et viktig skritt på veien til en skole der elevene lærer mer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Han oppfordre nå alle kommuner til å godkjenne flest mulig søknader fra motiverte lærere som ønsker faglig påfyll.

Staten betaler 75 prosent av vikarkostnadene for lærere som tar videreutdanning i matematikk og naturfag og 60 prosent i andre fag. Resten må kommunen og lærerne selv dekke.

Matematikk er det faget flest lærere søker om videreutdanning i. Over 2.800 lærere har søkt om faglig påfyll i matematikk, mens om lag 2.000 lærere har søkt om videreutdanning i engelsk. Over 1.600 lærere ønsker seg videreutdanning i norsk.

Fra og med 1. august i fjor ble det innført krav om 30 og 60 studiepoeng for å undervise i norsk, matematikk og engelsk i henholdsvis barneskolen og ungdomsskolen. Ifølge tall fra Grunnskolens informasjonssystem (GSI) fra 2015 oppfyller ikke 33.255 av lærerne som i dag underviser i disse fagene, de nye kompetansekravene. Kommunene har ti år på seg for å sørge for at alle deres lærere oppfyller kravene.