120-teamet 2016 består av Brit Kristin Heltne (daglig leder), Robert Sømod (PR og sponsing), Silje Loe (PR-medarbeider), Marte Vilming, kommunikasjonsansvarlig, Ingunn Straalberg (PR-medarbeider), Jan K. Godzimirski (web), Tommaso Maserati (web og prosjektutvikling), Kosha Ahmadi (juryleder), Vegard Thilo Halleland (event) og Maris Mänd (event).  

- Årets 120-konkurranse setter spørsmålstegn ved arkitektens rolle

120 HOURS inviterer studenter fra hele verden til en åpen debatt rundt arkitektens rolle i dagens samfunn.

Studentene fra AHO er godt i gang med planleggingen av årets konkurranse. I dag lanseres temaet som så mange har ventet på.

- Med årets konkurranse ønsker vi å oppmuntre til en åpen diskusjon rundt arkitektens rolle i 2016. Har vi blitt overflødige, eller mistet vår gjennomslagskraft, sier Brit Kristin Heltne, prosjektleder for årets 120 HOURS i en pressemelding.

Heltne legger til at hensikten med årets konkurranse er å skape en arena, hvor studenter fra hele verden kan samles, stille spørsmål ved dagens situasjon og å lære.

En bransje i endring
Brit forteller at de ønsker å gripe fatt i hvordan politiske, teknologiske og økonomiske valg, i stadig større grad definerer arkitektens hverdag. Hvem er det som egentlig har ansvaret for arkitektur på det nåværende tidspunkt?

- Vi opplever at 120 HOURS har en unik mulighet til å bringe studenter sammen fra hele verden. I løpet av konkurransen får de anledning til å reflektere rundt hvordan arkitekten kan få sitte i førersetet i utformingen av morgendagens arkitektur.

Stor internasjonal interesse

Det har allerede kommet inn over 200 bidrag til årets 120-konkurranse. Det ventes at påmeldingene vil øke ytterligere etter dagens temalansering.

I 2015 mottok juryen 741 bidrag fra over 90 land, noe som er hele 130 bidrag mer enn året før.

– Det er moro at interessen for konkurransen har økt. Det viktigste for oss er likevel at 120 HOURS fortsetter å være en plattform hvor arkitektstudenter fra alle verdenshjørner kan samles for å skape gode prosjekter, sier Heltne.

Juryen lanseres neste uke

Juryen til 120 HOURS har de siste årene har vært fylt med kjente arkitekter. Under fjorårets konkurranse deltok blant andre Julien De Smedt fra JDS Architects, arkitektkontoret bak hoppanlegget i Holmenkollen. 120-teamet holder foreløbig kortene tett til brystet, men vil annonsere årets jury i løpet av neste uke.

- Nå ser vi virkelig frem til konkurransestart den 29. februar, avslutter Heltne.