Statsminister Erna Solberg (i midten), finansminister Siv Jensen (th) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i møte med partene i arbeidslivet og andre sentrale aktører om kampen mot arbeidslivskriminalitet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Solberg: Samarbeid viktig i kampen mot svart arbeid

Samarbeidet mellom de ulike partene i arbeidslivet er en forutsetning for å sikre et ryddig og seriøst arbeidsliv, oppsummerte statsminister Erna Solberg (H) etter toppmøtet om arbeidslivskriminalitet.

– Jeg er ikke fornøyd, men det vi har vært igjennom i dag, lover godt for framtida i norsk arbeidsliv, konkluderte LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun ser fram til at finansminister Siv Jensen skal legge fram en rapport som vil synliggjøre skattetapet det svarte markedet utgjør for det norske samfunnet.

– Rapporten vil vise at vi får det mangedoblet tilbake i form av skatteinntekter hvis vi unngår de useriøse aktørene, sier Kristiansen.

Regjeringen opprettet i fjor tre sentre mot arbeidslivskriminalitet i henholdsvis Oslo, Stavanger og Bergen.

Arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H) understreker at samarbeidet mellom de ulike partene har vist seg å være veldig effektivt.

– Sentrene har vist at arbeidet mot arbeidskriminalitet er blitt mye mer slagkraftig. Vi har fått oppløftende tilbakemeldinger, og velger derfor å opprette to nye sentre i Kristiansand og Trondheim, sier Hauglie.

– Vi arbeider etter to spor. Det ene er å samle og systematisere informasjon for å ta de kriminelle, det andre er å bidra til at seriøse aktører får gode rammevilkår, sier Hauglie.