Slik blir nye Summit bar i toppen av Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo. Illustrasjon: Snøhetta

Radisson-bar blir Snøhetta-fjelltopp

Sky-baren i toppen av Radisson Blu Scandinavia i Oslo pusses opp til topp standard når en stor rehabiliteringsjobb nå går inn i siste fase på det ærverdige hotellet.

– Radisson Blu Scandinavia i Oslo er en sleeping beauty som må vekkes opp. Dette har vært et av byens mest interessante hoteller, både med tanke på beliggenhet og historie, og det fortjener et bedre ansikt, slår teknisk sjef for den nordiske virksomheten i Rezidor Hotel Group, Caline Heiroth, fast.

Utsikten fra Summit Bar er noe for seg selv.

Siden september 2014 har Radisson Blu-hotellet på Holbergs plass i Oslo gjennomgått en omfattende rehabiliteringsperiode hvor 243 hotellrom har blitt oppgradert. I desember gikk Rezidor Hotel Group inn i siste etappe av den planlagte oppussingen, som omfatter en total overhaling av hotellets spektakulære sky-bar. Sammen utgjør oppussingen et prosjekt for 88 millioner kroner.

Jobben er gjort av entreprenørselskapet HIPAS.

Åpning til våren

Oppussingen av Summit Bar utgjør et komplett ansiktsløft for baren, med ny bar, nytt gulv, oppgradering av toaletter, samt en utskifting av samtlige vegger og møbler.

– Vi går nå inn og renoverer topprommene i hotellet, og da tar vi baren i samme omgang. Oppussingen skal være ferdig i begynnelsen av mars, med en grand opening til våren, sier Heiroth.

Hun forteller at man også vurderer å oppgradere konferanselokalene i hotellet, men at det foreløpig ikke eksisterer noen konkrete planer.

Fjelltopp

Det er Snøhetta som har tegnet den nye toppbaren på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. Heiroth forteller at arkitektkontoret ble kontaktet direkte etter en intern konkurransebedømming.

– Vi ville ha et resultat på et høyt nivå, og vi har vært i kontakt med Snøhetta i forbindelse med andre prosjekter. Det er ikke en stor bar, men den er veldig spesiell, så vi etterlyste et spesielt resultat, sier Caline Heiroth overfor Byggeindustrien.

Utformingen av Summit Bar skal gi gjestene følelsen av å stå på en fjelltopp, og baren, som preges av de store vinduene ut mot Oslo, har fått en bakvegg med et norsk fjellandskap.

– Å være i baren skal gi et moderne inntrykk, samtidig som at man får følelsen av å være høyt oppe på et fjell. Her har Snøhetta hatt mange spennende ideer, vært veldig lydhøre for våre ønsker, og presentert en god leveranse. Det har vært et godt samarbeid, og det skal bli veldig spennende å se sluttresultatet, sier Heiroth.