Prosjektsjef Rune Olsen, Jernbaneverket og administrerende direktør Anders Hauglie-Hanssen i Eltel Networks. Foto: Jernbaneverket

Eltel Networks fikk Oslo S-kontrakt

Jernbaneverket har tildelt Eltel Networks kontrakten med forberedende arbeider for spor- og signalarbeider på Oslo S.

En uke ut i det nye året er prosjektsjef Rune Olsen i Oslo-korridoren i gang med å signere kontrakter. For på Oslo S skal det utføres flere fornyelsesarbeider og jernbanetekniske tiltak i perioden 2016 til 2017. Dette innebærer arbeider innenfor ulike fagområder.

Kontrakten med Eltel Networks AS har en kontraktsverdi på ca. 13,5 millioner kroner. Arbeidene er forberedende arbeider for spor- og signalarbeider på Oslo S og skal være ferdigstilt høsten 2017. I anbudsrunden mottok Jernbaneverket tre tilbud.

- Med mer enn 1000 tog i døgnet er det et stadig behov for oppgradering, og ingen tror vel at man noen gang vil si seg ferdig. Med ny teknologi og nye leverandører og en økende befolkning, tilsier dette en stadig heftigere utvikling, sier Rune Olsen, som er fornøyd med å ha en aktør med på laget som evner å se hele bildet, og som legger vekt på å ha en god prosjektledelse i eget hus.

Entreprisen omfatter bygging av ca. 3500 meter føringsvei på Oslo S, hvorav ca. 1000 meter er veggmontert i kulvert, eller i plattform. Rundt 2500 meter er betongkanaler i pukk. Det skal bygges ca. 15 rørkryssinger under spor. Deler av plattform for spor 13-14 skal forkortes med 50 meter, og gjøres smalere over en lengde på 80 meter, dette for å gi plass til ny sporforbindelse.