Fra kontraktssigneringen - Arne Landmark (f.v.), adm.dir i AS Ing. Gunnar M. Backe, Katarzyna Baszak, prosjektleder I AS Ing. Gunnar M. Backe og Ole Grønningsæter prosjektansvarlig i Bærum Kommune. 

Gunnar M. Backe bygger ut Ramstad ungdomsskole

 Bærum kommune har nylig signert en avtale med entreprenør AS Ing. Gunnar M. Backe om å bygge ut Ramstad ungdomsskole. Med hele åtte parallellklasser blir ungdomsskolen kommunens største. Kontraktsummen er på 82,4 millioner kroner og utføres i en totalentreprise.

 - Høy boligbygging og sterk befolkningsvekst i kommunen skaper behov for å bygge ut Ramstad skole fra midlertidig 6-parallell til 8-parallell. Det ser vi frem til å gjøre sammen med AS Ing. Gunnar M. Backe, forklarer Ole Grønningsæter, prosjektansvarlig for Bærum kommune, Eiendom Byggherre.

Kommunen har god erfaring fra tidligere samarbeid med Backeselskaper.

- Etter kontraktskriving og oppstartsmøte har vi allerede et godt inntrykk. Vi har store forventninger om et godt samarbeid fremover, fortsetter han.

Bærums største skole

Bærum er en populær kommune å bo i, og det er det tatt høyde for i Bærums skolebehovsplan for 2013-2022. I 2030 vil det ifølge prognoser være i overkant av 1 400 flere barn i grunnskolealder i Bærum enn i 2012.

- Nybygget vil være på rundt 2300 kvadratmeter, og planlagt byggestart er våren 2016. Vi ser frem til å bistå med utbyggingen av Ramstad skole i en svært spennende tid for Bærum kommune, sier Arne Landmark, administrerende direktør i AS Ing. Gunnar M. Backe.

Ramstad skole blir med sine åtte parallellklasser den største ungdomsskolen i Bærum noensinne.

- Det har så klart lagt føringer for valg av løsninger. Blant annet har vi gjort en del trafikale grep for å ta høyde for den økte trafikken til skolen som kommer som følge av flere skolebarn, fortsetter Grønningsæter.

De trafikale endringene inkluderer et tydeligere skille mellom gående og kjørende, samt at det blir bygget en ny gang- og sykkelvei parallelt med Høvikveien mot øst.

- Hele skoleområdet skal få et løft. Det planlegges et nytt tilbygg med to etasjer. I tillegg skal enkelte rom og funksjoner i eksisterende byggemasse endres og bygges om, samt at dusj- og garderobekapasitet skal utvides, forteller Landmark.

God dialog med brukere og naboer

Utbyggingen av Ramstad vil ha betydning for beboerne i Høvik, samt Ringstabekk.

- Det er elever fra disse områdene som primært vil få skoleplasser på nye Ramstad skole, forklarer Grønningsæter.

Skolen skal være i drift mens utbyggingen pågår. Ombygging av eksisterende bygg vil skje under ferieavviklingen. Arbeider på det nye tilbygget vil pågå uten innvirkning på skoledriften.

- Planlagt ferdigstilling for alle arbeider er skolestart august 2017. Frem til det jobber vi for å ha en god dialog med brukere av skolen og naboer. Det er et viktig suksesskriteriet for både oss og entreprenør AS Ing. Gunnar M. Backe, avslutter Grønningsæter.

Ill.  Arkitektkontoret Kvadrat