Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Optimistisk til det nye året

Manpowers arbeidsmarkedsbarometer viser at hele 15 prosent av arbeidsgiverne i bygg og anlegg forventer å øke i arbeidsstyrken i neste kvartal.

Det kommer frem av Manpower Groups  arbeidsmarkedsbarometer(MEOS).

– Det er positivt for landet at flere arbeidsgivere sier de heller vil oppbemanne enn nedbemanne, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup, til NRK.

Fire ganger i året spør ManpowerGroup norske arbeisgivere om hvilke forventninger de har til det neste kvartalet, om de forventer flere ansatte, færre ansatte eller om de ikke ser for seg noen endring.

– For landet som helhet sier syv av ti bransjer at de heller vil oppbemanne enn nedbemanne, forteller Brath til statskanalen.

Mest positive er arbeidsgivere innen finansbransjen og i bygg- og anleggsbransjen.

– Det er for tidlig å si at vi ser en positiv trend, for det er fortsatt stor nøkternhet hvis vi ser det i et historisk perspektiv. Men det er nøktern optimisme å spore, mener Brath.

Optimismen i bygg og anlegg er, ifølge Manpowers rapport, på det høyeste nivået siden tredje kvartal 2012. At 15 prosent av de spurte arbeidsgiverne i bransjen tror på oppbemanning i første kvartal 2016 utgjør en økning på rundt 13 prosentpoeng, både fra kvartal til kvartal og fra år til år, heter det i rapporten.