Parkeringsplassen foran kommunehuset i Bjerkreim lå under vann søndag. Nå er vannstanden på vei tilbake ifølge politiet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Vannstanden på vei ned i flomrammede områder

Flommen er i ferd med å avta i Bjerkreim og Egersund i Rogaland, ifølge politiet.

Etter flere hektiske døgn under ekstremværet Synne, melder politiet i Rogaland om en rolig natt uten vær-relaterte hendelser.

– Vannet er på tilbakemarsj. Jeg har snakket med en patrulje som har vært og kjørt litt i Bjerkreims-området og i utkanten av Egersund kommune. Tilbakemeldingen er at vannstanden er på vei ned, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det er i Bjerkreim kommune at flommen har rammet hardest i Rogaland, ifølge fylkesmannen. Her har store vannmengder i Bjerkreimsvassdraget ført til at Vikeså har stått under vann. Vassdraget strekker seg også inn i Egersund kommune.

Heller ikke hos politiet i Agder har det kommet nye værhendelser i løpet av natten, opplyser operasjonssentralen til NTB.

I Kvinesdal kommune i Vest-Agder sto flere bolighus i fare for å bli tatt av de enorme vannmassene søndag kveld, men det er foreløpig ikke kommet nye meldinger om situasjonen i området.

E39 ble stengt lørdag som følge av ekstremværet Synne, og blir tidligst åpnet igjen mandag. Det er omkjøring for personbiler via riksvei 42 og fylkesvei 44. Tunge kjøretøy kan kjøre Kvinesdal, Tonstad og Helleland.