Otera Infra nedbemanner

Som et ledd i selskapets kostnads- og effektiviseringstiltak har styret i Otera Infra besluttet å følge administrasjonens anbefaling om å nedskalere prosjektområdet. Ledelsens vurdering er at dette vil omfatte 40 – 50 årsverk.

Gjennom en mer markedstilpasset organisasjon ønsker Otera Infra å bli rustet til å møte fremtiden. Tilpasninger i bemanningen kommer som et resultat av synkende ordrereserve og utfordringer med lønnsomhet i prosjektmarkedet over tid.

- Vi må tilpasse oss markedet. Dette vil si at vi konsentrerer aktiviteten i prosjektmarkedet i hovedområdene våre, elkraft og samferdsel. Fiber vil ikke lenger være et satsningsområde. Det er viktig å sikre en økonomisk forsvarlig drift, sier administrerende direktør Finn Rune Johansen.

Nedbemanningsprosessen som nå iverksettes skal være gjennomført tidligst mulig på nyåret. Det er ennå for tidlig å si hvem som konkret vil bli berørt.

– Tillitsvalgte og ansatte er varslet om vedtaket, og ledelsen vil i den videre prosessen samarbeide tett med de tillitsvalgte. Det er en tung beskjed å komme med, det er veldig synd å måtte nedbemanne i et selskap med mange dyktige og lojale medarbeidere, men med dagens situasjon er det helt nødvendig. Vi må sikre fremtidige arbeidsplasser, sier Johansen.

Ledelsen i Otera Infra understreker at nedbemanningen ikke skal få innvirkning på bedriftens leveranseevne.

– Vi vil gjennomføre alle pågående prosjekter som planlagt. Fremover vil vi videreutvikle fagkompetansen i en mer markedstilpasset organisasjon. Dette skal komme våre kunder til gode, sier Johansen.