Regjeringen vil kutte støtten til trebransjen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Trebransjen kritisk til Statsbudsjettet

Når regjeringen foreslår å fjerne støtten til Treprogrammet, går dette på tvers av intensjonen i SKOG22-strategien, mener Verdikjeden Skog og Tre.

Det skriver bransjekonstellasjonen i en pressemelding fredag.

Verdikjeden Skog og Tre har tidligere sendt et felles innspill til Statsbudsjett for 2016, hvor man har bedt regjeringen sørge for en oppfølging av anbefalingene i SKOG22. I sitt forslag til statsbudsjettet fjerner regjeringen støtten til Treprogrammet, hvilket, ifølge verdikjeden, ikke understøtter intensjonene i SKOG22-strategien.

Verdikjeden Skog og Tre stiller seg bak anbefalingene i Bygg-rapporten som en del av SKOG22-strategien, hvor målet blant annet er å styrke bruken av fornybare bygnings-materialer, heter det i pressemeldingen.

Ved å fjerne støtten til Treprogrammet, og uten å tilføre midler for realisering av SKOG22, understøttes ikke mulighetene for at skog- og trenæringen kan medvirke til det grønne skiftet og overgang til en bioøkonomi, skriver Verdikjeden Skog og Tre i pressemeldingen.

Treindustrien stiller seg på sin side svært positivt til Krfs alternative budsjettforslag, og legger spesielt merke til satsingen på Trebasert innovasjon, Skattefunn, lærlingesatsing, tømmerkaier og at Krf støtter en målrettet politikk for å fremme det grønne skiftet, skriver Treindustrien i en melding til Byggeindustrien