– Vi ønsker å inspirere til nytenking og handling, og vi vil stille spørsmål som utfordrer bransjen og næringen, sier administrerende direktør i Rådgivende ingeniørers forening, Liv Kari Skudal Hansteen. (Foto: Nicolas Tourrenc)

RIFs høstmøte: Kampen om tilværelsen

Bygge- og anleggsnæringen internasjonaliseres og er under omstilling. Hva krever det av nytekning og kompetanse om markedsområder og gjennomførings- og forretningsmodeller? 

Hvordan kan bransjen og næringen møte økt internasjonalisering og nye krav og fortsatt være vinnere? Hvilke forretningsmuligheter åpner seg gjennom det grønne skiftet? Dette er blant temaene RIF tar opp på høstmøtet i år. 

– Vi ønsker å inspirere til nytenking og handling, og vi vil stille spørsmål som utfordrer bransjen og næringen, sier administrerende direktør i Rådgivende ingeniørers forening, Liv Kari Skudal Hansteen. 

– Vi ønsker oss en bygge-, eiendom- og anleggsnæring med et høyt ambisjonsnivå og som har sin styrke i effektiv gjennomføring, kompetanse og høyteknologi. Hva vil det kreve av omstilling i næringen og hver enkelt for å vinne kampen om tilværelsen? spør hun.

Internasjonale blikk på norsk virkelighet

Høstmøtet er på Ullevaal Stadion i Oslo den 10. november. Internasjonale innledere veksler med noen av de mest innflytelsesrike norske. Nicklas Garemo kommer fra McKinseys kontor i Abu Dhabi for å snakke om hva som må til for å få ned kostnadene på infrastruktur. Dorien Rookmaker fra Best Value Europe er en av de fremste ekspertene på hvordan man får bedre prosjekter og mer igjen for pengene ved å styre anskaffelsene riktig.

Andre innledere er Elisabeth Holvik fra Sparebank 1 Gruppen, styreleder Rolf Roverud i Nye veier AS og nylig tiltrådt konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Byggebransjen i det grønne skiftet

På Høstmøtet presenterer Roar Smelhus resultatene av en ny undersøkelse om det grønne skiftet. Som en del av et masterprogram i grønn vekst har han og en kollega fra Hjellnes Consult kartlagt grønne innovasjoner i næringen, markedsføring og kommersialisering av disse. Hvilke hindringer og muligheter står bransjen overfor, og hvordan håndterer den dem?

Rom for flere

RIFs høstmøte er åpent for alle. 

– Bransjen snakker mye om samarbeid gjennom hele verdikjeden, og Høstmøtet er et av stedene der det samarbeidet bør kunne fungere, sier Hansteen.

– Vi håper både arkitekter, byggherrer og entreprenører benytter anledningen til å treffe rådgivere og representanter for myndighetene på Høstmøtet. Det er ofte i de uventede møtene de gode ideene kommer fram.

Se hele programmet her