Jordskjelv rystet Trondheim

Et jordskjelv med styrke på 3 kunne merkes over store deler av Trondheim mandag kveld, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Rett før klokken 22.30 fikk vi en telefonstorm fra beboere øst og sør for Trondheim med melding om at de hadde kjent rystelser i bakken. Det varte i cirka 30 sekunder, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet har vært i kontakt med Seismologisk institutt, som opplyste at det har vært et «rimelig kraftig jordskjelv» som hadde en styrke på rundt 3. Skjelvet var nok skremmende for beboerne i området som ble berørt, men det er lite som tyder på at det har forårsaket store skader.

– Vi har så langt ikke fått inn meldinger om personskader eller materielle skader. Men det kan være sprekker i veibanen enkelte steder. Det sjekker vi nå, sier Tiller.

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) opplyser dessuten at det ikke er «umiddelbar bekymring for ras» etter skjelvet. Rasfare og rasutsatte områder vil uansett bli undersøkt. ifølge politiet.

Også Adresseavisen har fått mange tips om drønn og kraftige rystelser i Trondheim. Tiller er forsiktig med å dramatisere situasjonen, og inntil videre er det ikke grunn til å advare befolkningen, mener han.

– Vi er ikke så vant med jordskjelv her oppe. Men vi er i kontakt med geologer for å få avklart en del sånne forhold nå, sier han.