16. juni 2011 kjørte morgentoget fra Bergen til Oslo inn i et brennende snøoverbygg på Hallingskeid stasjon. Alle de 257 passasjerene ble evakuert og hele togsettet brant opp. Foto: Ida Hovde / NTB scanpix

Full strid om millionbeløp etter Hallingskeid-togbrann

Forsikringsselskapet Tryg saksøker Jernbaneverket for 150 millioner kroner etter togbrannen på Hallingskeid i 2011. Rettssaken, som startet mandag, dreier seg trolig om norgeshistoriens største regresskrav.

Mandag startet rettssaken i Oslo tingrett, melder NRK.

Retten vil blant annet dra på befaring til brannstedet i løpet av de to ukene som er satt av til saken.

Forsikringsselskapet Tryg krever tilbakebetaling av 150 millioner kroner fra Jernbaneverket, fordi de mener sveisearbeid på et overbygg kan ha utløst brannen. Forsikringsselskapet utbetalte beløpet til NSB etter den kraftige brannen.

– Vi mener at Jernbaneverket skal betale for den erstatningen som vi har betalt til NSB. Det er ikke mer komplisert enn det, seier informasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Jernbaneverket og Gjensidige krever på sin side full frifinnelse fra pengekravet.

Havarikommisjonens rapport konkluderte med at det sannsynligvis var sveisearbeid utført på overbygget som brant som var årsaken til brannen.

Det var 16. juni 2011 at morgentoget fra Bergen til Oslo kjørte inn i et brennende snøoverbygg på Hallingskeid stasjon. Alle de 257 passasjerene ble evakuert og hele togsettet brant opp.