Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Ansatte tatt på fersken da de stjal fra vindusprodusent

Rune Johnsen i Johnsen glass Vindusfabrikk fattet mistanke da han så produktene sine på finn.no, og la en felle for å ta uærlige ansatte på fersk gjerning.

Det skriverTV2i en artikkel på sine nettsider.

Tre menn i 20-årene er pågrepet og siktet for grovt tyveri etter at de forsynte seg fra varelageret til Johnsen glass Vindusfabrikk på Askøy utenfor Bergen. To av de pågrepne var betrodde ansatte som hadde vært ansatt i henholdsvis 18 og 24 måneder, heter det i artikkelen på tv2.no.

–Jeg har nok vært for naiv, sier eier fabrikkeier Rune Johnsen til TV2.

En tidligere kunde tok kontakt med Johnsen i sommer, og tipset ham om at varene hans lå ut til salgs på finn.no for merkelig lave priser.

– De har rett og slett brukt våre lagerlister. Prisene er som våre, men minus moms. Jeg forsto raskt at det måtte være noe på lageret. Det var viktig for oss å ta dem på fersken, så tirsdag i forrige uke stilte jeg i svart dress og sa at jeg skulle i begravelse. En halv time etter at jeg kjørte kunne min sønn via et overvåkingskamera se to av våre ansatte bære ut varer, sier Johnsen.

Johnsen ringte politiet, som rykket ut og pågrep de to ansatte og en tredjemann. Johnsen tror det har forsvunnet varer for omkring 750.000 kroner fra fabrikken før arrestasjonen.