- Dette er blitt en veldig fin barnehage i et sentralt strøk i byen, med mange spesialrom til glede for barna. Mange som går forbi her blir nok overrasket over de fine uteområdene også, sa Guri Melby under åpningen. (Foto: Omsorgsbygg)

Nytt liv i gammelt industribygg

Onsdag 2. september ble Hausmannsgate barnehage offisielt åpnet av byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby.

Hausmannsgate barnehage er et gammelt industribygg fra slutten av 1800-tallet. Men byutviklingen har gått sin gang, og strøket rundt denne delen av Akerselva er betydelig oppgradert. Nå er lokalene i Hausmannsgate rehabilitert til nye barnehagelokaler med romslige utearealer.

Barnehagen har ti avdelinger, og har vært i full drift fra august i år. Begeistringen fra både de som jobber her, og gjestene som kom til åpningen var merkbar.

- Dette er blitt en veldig fin barnehage i et sentralt strøk i byen, med mange spesialrom til glede for barna. Mange som går forbi her blir nok overrasket over de fine uteområdene også, sa Guri Melby under åpningen.

- Å etablere en stor barnehage her nede i sentrum var litt omdiskutert da planleggingen startet. De siste årene er imidlertid standarden rundt barnehagekvartalet kraftig forbedret. Dette er byutvikling på sitt beste, noe Omsorgsbygg er glade for å være med på. Dette var et eldre og slitent bygg, med de utfordringer det medfører når man skal rehabilitere. Men resultatet er blitt svært godt, sa juridisk direktør Jon Søland fra Omsorgsbygg under åpningen.

Det er Espira som drifter barnehagen, på oppdrag fra bydel St. Hanshaugen.