Triton kjøper Imtech Nordic

Investorselskapet Triton kjøper entreprenørselskapet Imtech Nordic AB, herunder Imtech Norge AS.

Selskapet har 5.400 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Den nye eieren vil gjøre investeringer for å utvikle Imtech Nordic.

– Tritons engasjement og tillit er en viktig anerkjennelse av både selskapet og våre medarbeidere. Vi er meget fornøyde med å ha fått en langsiktig eier som passer oss perfekt, både med hensyn til bransjekunnskap og kunnskap om markedet. Vi ser fram til å videreføre vår utviklingsplan sammen med Triton, sier Håkan Kirstein, administrerende direktør for Imtech Nordic.

Imtech Nordic er et ledende installasjons- og serviceselskap innenfor varme, sanitær, ventilasjon og elektro. Selskapet har 4.000 ansatte i Sverige og 1.400 i Norge og Finland. Triton er et investorselskap som investerer i mellomstore selskaper i Nord-Europa.

– Vi vil støtte ledelsen og alle medarbeiderne i Imtech Nordic, som en stabil eier som investerer og støtter selskapets vekst og utvikling. Vi vil bidra med vår strategiske innsikt og kompetanse fra såvel tjenestesektoren som forretningsdrift. Vi ser fram til å jobbe sammen med ledelsen og det nye styret for å bygge et sterkere selskap, sier Peder Prahl, Director of the General Partner for Triton-fondene.

Triton overtar alle eiendeler i Imtech Nordic, tidligere en del av konsernet Royal Imtech N.V. Den nye eieren ønsker å foreta betydelige investeringer for å styrke Imtech Nordics likviditet og muliggjøre fortsatt utvikling av selskapet. Partene har blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.