Arkitekt John Arne Kjerknes i Nordic (foran, fra venstre), konstituert helsedirektør Dag Hårstad og RomsdalTerje Dalheim i Cowi, sammen med prosjektdirektør Bjørn Remen i Sykehusbygg (bak, fra venstre), Espen Remme i Helse Møre og Romsdal, prosjektleder Gudmund Moen i Sykehusbygg, og oppdragsansvarlig Alvin Wehn. Foto: Helse Møre og Romsdal

Signerte for sykehusplanlegging i Molde

Nordic, sammen med AART architects og Asplan Viak, og Cowi, med Dr. Ing. Aas Jakobsen og NGI, skrev onsdag under kontrakt med Helse Møre og Romsdal om planlegging av nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal. Sykehuset åpner, etter planen, i 2021.

Det skriver Helse Møre og Romsdal i enpressemeldingpå sine nettsider.

– Den 15. juli er en viktig milepel for fellessjukehuset, og starten på et samarbeid som skal vare i flere år framover, uttaler konstituert helsedirektør i Møre og Romsdal, Dag Hårstad i pressemeldingen.

Onsdag formiddag var partene samlet i Ålesund for å signere kontrakt med arkitekt Nordic Office of Arcitecture i samarbeid med underentreprenører AART architects og Asplan Viak, og med rådgivende ingeniør Cowi, som har med seg Dr. Ing. Aas Jakobsen og NGI på prosjektet.

– Utmerket seg

Partene som skal samarbeide om utforming og prosjektering av nytt lokalsykehus for Nordmøre og Romsdal og distriktsmedisinsk senter i Kristiansund (SNR) var for første gang samlet for signeringen, skriver helseforetaket i pressemeldingen.

– Nordic og COWI har omfattende erfaring fra sykehusbygg i Skandinavia. De utmerket seg i konkurransen, og har samarbeidet på flere store sjukehusprosjekt, som for eksempel St. Olavs Hospital, Idefase Oslo Universitetssykehus, sykehuset i Vestfold og nytt sykehus i Stavanger, sier Bjørn Remen, direktør for byggeprosjektet SNR.

Oppstart i august

– Nyheten ble svært godt mottatt blant alle ansatte i COWI, og vi ser fram til å samarbeide med oppdragsgiver, arkitekt, ansatte og brukere, uttaler Kirsti Engebretsen Larssen, divisjonsdirektør for Bygninger i COWI.

Byggestart er satt til 2018, og det nye sykehuset i Nordmøre og Romsdal er planlagt ferdig i 2021.

Både arkitekt Nordic og rådgivende ingeniør Cowi starter arbeidet i august. I desember 2015 er neste store milepel i prosjektet, heter det i pressemeldingen. Da skal både hovedprogram for utstyr, overordnet teknisk program, hovedfunksjonsprogram og mulighetsstudien være klare.

Dette er tidsplanen.