Øya Helsehus stod klart i 2008 på Øya i Trondheim. Arkivfoto

Helsehusglass må festes på ny måte

Glassplatene på Øya helsehus i Trondheim må festes på en helt ny måte etter at plater raste ned på fortauet.

Byggeindustrien kunne mandag fortelle om hendelsen der en glassplate på mellom 35 og 50 kilo hadde rast ned på fortauet. Arbeidet med å sikre fasaden er i gang, og, ifølge en artikkel påAdresseavisens nettsider, må man komme frem til en annen festeløsning enn den som var valgt da bygget kom opp i 2008.

Trondheim kommune, som eier og driver Øya helsehus, har tirsdag møtt utbyggeren NCC og glass- og fasadeentreprenør Glassbygg, som nå er i gang med å sikre bygget. Konklusjonen etter møtet er, ifølge Adresseavisen, at alle glassplatene på vestsiden av bygget må monteres på nytt. Glassplatene på resten av bygget blir undersøkt. I verste fall må alle glassplatene skiftes ut, heter det i artikkelen.

NCC har fått frist til 20. august for å levere en rapport med svar på hva som har skjedd, hvorfor det skjedde og hvilke løsninger de må bruke for å montere glassplatene på nytt.

I mellomtiden fortsetter Glassbygg arbeidet med å sikre bygget. Firmaet undersøker hvordan hver eneste glassplate er festet, og tar ned alle platene som er sikret for dårlig, skriver avisen.