Administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg. Foto: Privat

Rekordomsetning, men mørkere utsikter for Block Berge Bygg

Block Berge Bygg setter omsetningsrekord på 1,3 milliarder i år, men øyner et fall på rundt 30 prosent neste år. Oljekrisen i Rogaland kan bety nedbemanninger i byggebransjen.

Det skriver Stavanger Aftenblad i sin papirutgave.

– Vi er en del av det samme markedet som de fleste andre er en del av. I den grad kundenes behov for nybygg avtar, vil det påvirke oss. Slik det ser ut nå, vil dette bety mindre arbeid i 2016, sier administrerende direktør i Block Berge, Yngvar Karlsen, til Aftenbladet.

2014 bød på en omsetning på vel 1,1 milliarder kroner og et resultat før skatt på 43 millioner kroner for Block Berge. I år øker omsetningen til 1,3 milliarder, men Karlsen regner ikke med en resultatgrad på mer enn tre prosent.

I 2016 tror ikke Block Berge-direktøren på mer enn 900 millioner kroner i omsetning, og det kan få konsekvenser for de i dag 345 ansatte.

– Hvis omsetningen går ned og markedet forandrer seg, må vi vurdere bemanningen. Vi starter dette arbeidet i ledergruppen rett etter ferien. Dette har vi allerede informert om internt, og folk som eventuelt blir berørt av permitteringer eller nedbemanning, skal få beskjed i løpet av året, sier Karlsen til Aftenbladet.